Acasă Diverse Apple a prezentat noul iOS 9

Apple a prezentat noul iOS 9

0
1540
Apple a prezentat noul iOS 9
iOS 9

Siri mai inteligenta, bateria mai buna si multe altele! Totul despre iOS 9

Apple iOS 9
Apple iOS 9
In prima zi la WWDC 2015, Apple a prezentat noul iOS 9, ce va fi lansat in luna iulie.

De luni pana vineri, Apple organizeaza Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 in San Francisco. In chiar prima zi, Apple a dezvaluit noua versiune a sistemului de operare pentru mobil si tableta, iOS 9, „cel mai avansat sistem de operare” conform spuselor celor de la Apple.

Apple a dorit sa lanseze o versiune de iOS mai rafinata, proactiva si inteligenta. Pentru a-si realiza obiectivul, Apple a lucrat la intarirea elementelor fundamentale ale sistemului de operare, prezentand si numeroase imbunatatiri ale aplicatiilor predefinite si experienta iOS multitasking.

Siri este mai inteligenta si frumoasa – asistentul virtual de pe iOS a fost mult imbunatatit. Conform Apple, Siri va fi cu 40% mai rapid si raspunsurile vor avea o acuratete cu 40% mai mare in iOS 9. In plus, Siri poate sa realizeze mai multe solicitari ca niciodata, Siri fiind capabila sa caute fotografii si clipuri la o data specifica si/sau o locatie oferita. In plus, Siri va avea o noua interfata.

Apple

 

►iOS devine proactiv – lasand la o parte comenzile vocale, iOS 9 face un progres semnificativ si la partea de software ce ia in calcul diferite variabile precum data, locatia sau conectivitatile disponibile pentru a prezice, de exemplu, ce aplicatii ai putea lansa. Daca folosesti o aplicatie in mod regulat la o anumita ora din zi, sistemul de operare te va intreba daca vrei sa o deschizi. Cand ai o intalnire programata la o anumita locatie, iOS 9 va lua in calcul conditiile de trafic si iti spune cand trebuie sa pleci pentru a ajunge la timp. Daca primesti un apel de la un numar ce nu se afla in agenda ta, mesajele de pe email vor fi cautate pentru a putea lega numarul respectiv de un anumit contact.

Spotlight la un alt nivel – cautarea spotlight a primit un upgrade masiv. In iOS 9, unde poate fi accesata in continuare din partea de sus a ecranului, devine un ecran nou cu scurtaturi si recomandari organizate in mod inteligent. Aici apar contactele recente si cele favorite alaturi de aplicatii pe care le-ai folosit ultima data. De asemenea, cautarea locurilor de interes din apropiere este foarte simpla. In partea de jos a ecranului apar titlurile de care ai putea fi interesat. De asemenea, este mai usor sa cauti rezultate relevante din sport si programul evenimentelor sportive, filme pe Netflix si altele.

Multitasking – iOS 9 aduce multe imbunatatiri cand vine vorba de lucrul cu mai multe aplicatii simultan. Cea mai importanta este Split View, optiunea de a le avea una langa cealalta in loc de a trece mereu din ulta in cealalta. Mai exista si Picture Mode cu ajutorul caruia vei putea vedea clipuri in timp ce esti in alte aplicatii. Iar functia Slide Over permite lansarea unei aplicatii fara a o inchide pe cea in care te afli deja. Noile functii de multitasking nu vor fi insa disponibile pe toate device-urile cu iOS – Split View va fi disponibil doar pe iPad Air 2. Slide Over si Picture Mode vor fi disponibile pe iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 si iPad mini 3. iPhone-ul nu este mentionat.

Durata de viata a bateriei – schimbarile aduse de iOS nu sunt toate la vedere. Aplicatiile iOS 9 functioneaza cu Metal, ceea ce ofera un acces mult mai usor catre GPU pentru o grafica mai fluida. Rezultatul? Animatii mai fluide, scrolling mai usor si performante mai bune. In acelasi timp, consumarea bateriei a fost optimizata astfel incat noul sistem de operare ar urma sa aduca o ora in plus de folosire a device-urilor. Iar atunci cand nu ai incarcatorul la indemana, vei putea profita de noul mod low power.

►  Notes – Aplicatia de notite a primit un update important, putand de acum si sa accesezi camera pentru a adauga notite vizuale. Continutul din Maps, Safari si alte aplicatii poate fi importat direct in Notes de acum.

Noul iOS 9 va fi disponibil incepand cu luna iulie a acestui an.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.