Cel mai mare oras/megalopola din lume

0
1688

In ultimele secole, societatea umana a functionat pe principiul de „mai mare este mai bine”. Aceeasi logica se aplica proiectului Jing-Jin-Ji, un oras ce va lasa toat planeta cu gura cascata.

Guvernul chinez planuieste constructia unui mega-oras ce va insuma 130 milioane de rezidenti. Acest numar este de peste 3 ori mai mare decat populatia orasului Tokyo, cel mai populat oras din lume la momentul actual, ce insumeaza „doar” 40 milioane de rezidenti.

jingjinji-cel-mai-mare-oras-din-lume

Orasul de va numi Jing-Jin-Ji si va fi construit extinzand orasele Beijing, Tianjin si provincia Hebei, orase ce deja sunt mari metropole ale lumii. Chinezii planuiesc sa extinda aceste 3 zone urbane alaturate atat de mult incat se vor uni intr-un singur oras enorm.

Jing-Jin-Ji va avea o suprafata la fel de mare ca intregul stat american New England. Suprafata va acoperi 212000 km².

Transport

jingjinji-cel-mai-mare-oras-din-lume-cai-ferate

Guvernul chinez a alocat deja echivalentul a 36 miliarde dolari americani pentru a construi peste 1000 km de cai ferate in timp de 3 ani.

Rezidentii de la marginea orasului Beijing, a caror naveta dureaza chiar si pana la 6 ore/zi, vor fi beneficiarii principali ai acestor cai ferate.

Pe termen lung, exista planuri pentru construirea, pana in 2050, a 24 de cai ferate ce vor conecta cele 3 orase. Dintre acestea, 8 vor fi complete pana in 2020. Obiectivul este ca naveta rezidentilor sa dureze maxim 1 ora.

jingjinji-cel-mai-mare-oras-din-lume-cai-ferate-2

Pe langa faptul ca deja are cea mai mare retea de cai ferate de mare viteza din lume, de 22000 km lungime, China planuieste sa mai construiasca inca 16000km! Numarul este enorm luand in considerare ca a doua si a treia tara cu cele mai multe cai ferate din lume sunt Spania (cu 3100km) si Japonia (cu 3000km). Aceste cai ferate vor fi destinate trenuilor de mare viteza ce vor circula cu viteze intre 192 km/h si 352 km/h.

Finantare

Guvernul Chinei se asteapta sa investeasca echivalentul a sute de miliarde de dolari americani in constructia infrastructurii ce va conecta orasele Beijing, Tianjin si 11 alte orase ale provinciei Hebei.

Provocari

Cea mai mare provocare a acestui proiect este Beijing. In ultimii ani, guvernul chinez a facut tot ce a putut face pentru a limita marimea orasului si numarul de rezidenti, chiar si a limita numarul de copii nascuti si multe altele. Noul proiect va incerca sa faca acest oras, centru unei super-metropole ce va insuma 130 milioane de rezidenti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.