Cele mai frecvente 10 motive pentru care oamenii consumă droguri

0
159

[ad_1]

Există câteva motive pentru care se consumă droguri și variază pentru fiecare individ. De obicei, o persoană găsește o modalitate de a rezolva o anumită problemă din viață și consideră drogurile ca soluție la acea problemă.

La adolescenți, consumul de droguri alcoolice este modalitatea lor de a se potrivi grupului sau poate fi, de asemenea, un rezultat al presiunii colegilor.

Mai jos sunt cele 10 cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri.

1. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Genetică sau Istoric familial

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - genetică sau istoric familial

Ai un factor predispozant în dezvoltarea unei dependențe dacă familia ta are antecedente de dependență de droguri. Despre 40% până la 60% din riscul de a dezvolta tulburări legate de consumul de alcool se poate datora genelor, în timp ce 60% până la 80% pentru nicotină, cocaină și alte substanțe.

2. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Experimentarea

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii folosesc droguri - Experimentare

Din curiozitate, o persoană încearcă să experimenteze cu alcool sau droguri. Acesta este cel mai frecvent scenariu pentru tinerii care au dezvoltat un obicei de dependență. Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Droguri, acei tineri care experimentează cu alcool și droguri sunt vulnerabile la tulburările legate de consumul de substanțe.

3. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Singurătatea

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - Singurătatea

Singurătatea și izolarea de familie și prieteni pot duce la dependență. Când oamenii nu pot găsi interacțiuni pozitive zilnice, s-ar putea să apeleze la substanțe pentru a se face fericiți și mulțumiți. În plus, utilizatorii se vor înstrăina mai mult atunci când se tem de judecata altora sau dacă nimeni nu le poate ajuta situația.

4. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii folosesc droguri: Medicamente pe bază de prescripție medicală

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii folosesc droguri - Medicamente pe bază de rețetă

Unele medicamente prescrise de medici sunt folosite pentru a atenua durerea sau alte probleme mintale și de sănătate. Deși aceste medicamente sunt utile, ele au, de asemenea, riscuri sau reacții adverse care ar trebui să fie atenți. Medicamentele opioide utilizate pentru a gestiona durerea cronică creează o dependență ridicată. În unele cazuri, pentru a opri utilizarea opioidelor, este necesară o detoxifiere medicală. Mai mult, medicamentele care creează dependență sunt, de asemenea, prescrise persoanelor cu anxietate sau depresie pentru a atenua simptomele. Sunt disponibile frecvent servicii de recuperare a durerii sau medicamente care nu creează dependență.

5. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Presiunea de la egal la egal

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii folosesc droguri - Presiunea de la egal la egal

Presiunea de la egal la egal este comună adulților tineri sau adolescenților. Unii se forțează să participe la activitățile periculoase ale grupului lor de colegi doar pentru a se integra.

6. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Recreere

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - Recreere

Unii oameni consumă droguri sau alcool cu ​​prietenii ca o modalitate de a se relaxa după o zi stresantă. Ei văd substanțele ca pe o soluție pentru a-și relaxa mintea.

7. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Tulburări mintale

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - tulburări mintale

Oameni cu stres post traumaticanxietate și depresie poate fi expusă riscului de a avea o dependență. Ar putea părea mai ușor pentru unii să depind de substanțe pentru a face față sentimentelor și emoțiilor lor. Dar există ajutor pentru oricine cu tulburări de sănătate mintală. Merită să vizitați un medic și să discutați despre orice medicamente non-narcotice și alte alternative.

8. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Pentru a te face să te simți bine

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - Pentru a te face să te simți bine

Nu tuturor, dar majorității utilizatorilor le place sentimentul când iau substanțe, făcându-i să tânjească după mai mult până când nu se mai pot opri.

9. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Nu este suficient

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri - Nu este suficient

Efectul alcoolului se poate modifica în timp, mai ales atunci când organismul se obișnuiește cu el. Sentimentul când unii indivizi au reușit să obțină câteva băuturi înainte ar putea să nu mai funcționeze, făcându-i să bea mai mult. Acest lucru, din păcate, îi poate lăsa neputincioși și incapabili să se oprească din băut.

10. Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri: Automedicația

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii folosesc droguri - automedicația

Persoanele care suferă de diferite boli pot căuta alcool sau droguri pentru a-și alina durerea. Substanțele, inclusiv alcoolul, par doar o soluție pe termen scurt. Cu toate acestea, este recomandabil să căutați ajutor medical pentru a combate orice tulburări de sănătate mintală sau durere cronică.

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii consumă droguri

Există o mulțime de motive pentru care oamenii consumă droguri. Educarea noastră despre riscurile și efectele consumului de alcool sau droguri poate ajuta oamenii să combată dependența și să ia decizii mai bune în viață.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.