Cele mai frecvente 10 simptome fizice ale anxietății

0
117

[ad_1]

Simptomele fizice supărătoare pot fi cauzate de panică și tulburări de anxietate. Anxietatea este cauza simptomelor lor de care majoritatea oamenilor nu sunt conștienți, ceea ce poate duce la agravarea problemei, deoarece ei cred că simptomele provin de la o boală ascunsă care duce la mai multă anxietate. Recunoscându-le simptomele fizice și învățând mai multe despre anxietate, acest ciclu poate fi întrerupt. Mai jos sunt primele 10 cele mai frecvente simptome fizice ale anxietății.

1. Oboseala

Simptome de anxietate - oboseală

Simptomul care este frecvent asociat cu tulburarea de panică, depresia, anxietatea și tulburările de sănătate mintală este oboseala. Anxietatea cronică a lăsat mintea și corpul într-o stare neîntreruptă de vigilență și tensiune ridicată. În mod constant, mintea scanează mediul intern și extern pentru orice amenințări care duc la tensiune fizică și suferință emoțională. Starea constantă a vigilenței ridicate duce la epuizare fizică și psihică, care persistă adesea chiar dacă dormi îndelung.

2. Palpitații cardiace

Simptome de anxietate - palpitații cardiace

În primele 10 simptome de anxietate asociate, sunt incluse palpitațiile cardiace, deoarece sunt înspăimântătoare și mulți oameni își fac griji că au un atac de cord, mai ales atunci când sunt combinate cu dureri în piept. Iată pentru a ști dacă palpitațiile inimii tale sunt anxietate sau fibrilație atrială. Este posibil să simți că inima îți lipsește sau că bate repede, flutură sau bate cu putere. Unii au simțit că inima le bate în cap, gât sau gât. În timp ce palpitațiile inimii sunt înfricoșătoare, de obicei trec după câteva secunde.

3. Amețeli

Simptome de anxietate - amețeli

Adesea, leșinul, instabilitatea sau senzația de amețeală este rezultatul hiperventilației, chiar dacă poate fi cauzat și de unele probleme asociate cu anxietatea, cum ar fi tensiunea musculară a gâtului și umerilor. Mulți oameni se simt amețiți și, odată ce apare un atac de panică, își vor face griji că vor leșina. Cu toate acestea, alții cu tulburări de anxietate au probleme de echilibru sau suferă de amețeli cronice.

4. Creșterea ritmului cardiac

Simptome de anxietate - Creșterea ritmului cardiac
Anxietatea este un răspuns natural atunci când este în pericol și este necesară pentru supraviețuirea oamenilor. Nivelurile crescute de anxietate declanșează schimbări ale organismului pentru a ajuta la pregătirea și a face față pericolelor și amenințărilor care apar, așa cum știm cu toții ca răspuns la luptă sau la fuga. Cu toate acestea, dacă aveți anxietate cronică, mintea și corpul dumneavoastră sunt incapabile să-și dea seama de pericolul imaginat sau real, astfel încât răspunsul de luptă sau fuga este activ continuu. Există o creștere a frecvenței cardiace într-un răspuns de zbor sau luptă.

5. Dureri musculare

Simptome de anxietate - dureri musculare
Durerea articulațiilor și durerile musculare pot fi cauzate de sănătatea precară sau de tensiune. Cauza tensiunii în mușchi este anxietatea, care poate duce la rigiditate și durere în orice zonă a corpului nostru. Îngrijorarea și stresul constant pot împiedica, de asemenea, sistemul nostru imunitar să funcționeze corect, ducând la boli și la scăderea rezistenței la infecții. Inflamația corpului crește din cauza infecției, care provoacă unele simptome, inclusiv dureri articulare.

6. Slăbiciune musculară

Simptome de anxietate - slăbiciune musculară
Slăbiciunea musculară este un alt simptom comun al anxietății cronice care se manifestă uneori în brațe și picioare. În timpul unui răspuns de zbor sau de luptă, corpul se pregătește să ia măsuri în fața pericolului. Redirecționarea fluxului sanguin către zonele cele mai necesare este o modalitate prin care organismul se pregătește pentru acțiune, inclusiv picioarele, de care trebuie să fugim de pericol. Dacă fluxul sanguin este crescut spre picioare, poate fi ca un jeleu sau furnicături sau să se simtă slăbit.

7. Dureri de cap

Simptome de anxietate - dureri de cap
Migrenele și durerile de cap sunt de obicei cauzate de tensiune, în special la nivelul umerilor și gâtului. Hiperventilația, postura proastă, tensiunea facială și scrâșnirea dinților pot provoca, de asemenea, migrene și dureri de cap. Un alt simptom comun legat de anxietate este dacă simțiți presiune în jurul ochilor și capului, durere surdă sau durere ascuțită. Anxietatea poate provoca, de asemenea, un dezechilibru hormonal.

8. Respirația scurtă

Simptome de anxietate - Dificultăți de respirație
Un alt simptom supărător este respirația scurtă, care îi face pe mulți să se îngrijoreze de sufocare, probleme pulmonare sau atac de cord. Dificultățile de respirație sunt cauzate de hiperventilație (respirație prea rapidă) – organismul inhalează mult oxigen și expiră mult dioxid de carbon.

9. Disconfort digestiv

Simptome de anxietate - Disconfort digestiv
Anxietatea și stresul pot provoca, de asemenea, diaree, arsuri la stomac, constipație, crampe stomacale, indigestie acidă, balonare și exces de gaze. IBS (Sindromul colonului iritabil) este una dintre problemele digestive care a fost asociată cu sănătatea mintală și stresul cronic. Sensibilitatea și simptomele intoleranței alimentare pot fi, de asemenea, crescute de anxietate.

10. Senzații de furnicături

Simptome de anxietate - senzații de furnicături

Extremitățile sunt partea cea mai afectată a corpului cu amorțeală, furnicături, ace și ace, dar pot fi experimentate și în alte părți ale corpului. Este deosebit de supărător, deoarece mulți oameni cred că au un accident vascular cerebral. Unul dintre rezultatele obișnuite ale hiperventilației este amorțeala și furnicăturile, care pot fi cauzate și de tensiunea fizică.

Anxietatea poate provoca simptome fizice supărătoare. Cu toate acestea, acceptarea și recunoașterea acestor simptome ca fiind inofensive și temporare va ajuta la prevenirea mai multă anxietate și la atenuarea fricilor.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.