10 cele mai fericite țări din lume

0
95

[ad_1]

Lucrurile au devenit dificile, de la felurile mici în care trăim zilnic până la modul în care funcționează lumea noastră în ansamblu. Evenimentele din ultimii ani au schimbat viețile tuturor, în special odată cu creșterea COVID-19. Acesta este motivul pentru care oamenii își pun întrebarea „Unde este cea mai bună țară în care să trăiești acum?

În fiecare an, Națiunile Unite examinează starea fericirii globale și eliberează Raportul Fericirii Mondiale. Acest lucru se realizează prin clasarea celor 156 de țări pe baza realizării cetățenilor lor de cât de fericiți sunt. Înainte de apariția COVID-19, raportul a acordat o atenție deosebită mediilor care afectează fericirea, cum ar fi mediile naturale și sociale. Cu toate acestea, raportul recent este diferit din cauza pandemiei. Deși Gallup World Poll este încă folosit, este totuși esențial să se factorizeze legătura dintre bunăstare și pandemie și guvern și public. Datele au arătat semne mari de rezistență și importanța conexiunii sociale.

Mai jos sunt cele mai fericite 10 țări din lume.

10. Austria

Cele mai fericite țări din lume - Austria

De la lacurile curate, arhitectura excepțională, cultură remarcabilă până la peisaje capricioase și covrigei detectabili, nu e de mirare Austria a ajuns în top 10! Există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest loc încântător, cum ar fi; schi și snowboard în Alpii cu zăpadă senin și vizitând Viena pentru a vedea splendida operă clasică pe care o oferă cu mândrie. Fără îndoială, acesta este unul dintre cele mai bune locuri de luat în considerare dacă doriți să experimentați un mediu nou și este considerată una dintre țările care trebuie vizitate de pe glob pentru călători.

9. Noua Zeelandă

Cele mai fericite țări din lume - Noua Zeelandă

Cercetările arată o corelație între fericire și spațiile în aer liber, motiv pentru care nu este o surpriză să vezi Noua Zeelandă pe această listă. Noua Zeelandă nu oferă doar vârfuri muntoase spectaculoase, activități de aventură și o coastă culcată de plaje uimitoare. De asemenea, oferă o comunitate sigură cu ajutorul conducerii fenomenale și al răspunsului onorabilului prim-ministru Jacinda Ardern la virusul COVID-19, toate contribuind la fericirea eminentă a kiwis din această țară.

8. Norvegia

Cele mai fericite țări din lume - Norvegia

Numită anterior drept „cea mai fericită țară” în 2017. Ce să nu iubești această țară cu peisajele ei emoționante, care uimesc pe fiecare călător din acest loc? Norvegia este o țară cu pachet complet care cuprinde orașe cosmopolite, peisaje accidentate și o țară care este cunoscută pentru standardul său ridicat de confort, care include un sistem de bunăstare rafinat și un sentiment de satisfacție și mulțumire. De aceea, nu este deloc surprinzător cum a ajuns această țară pe listă.

7. Germania

Cele mai fericite țări din lume - Germania

Germanii sunt cunoscuți anterior ca oamenii „cel mai puțin stresați” de pe pământ, iar țara este populară pentru frumusețea sa naturală, orașele sofisticate și obiectivele istorice uimitoare. Această țară este considerată una dintre țările ideale pentru a vizita și a trăi în Europa.

6. Suedia

Cele mai fericite țări din lume - Suedia

Suedia este echipat cu situri naturale uimitoare, cum ar fi ghețari maiestuosi reci și arhipelaguri azurii, alături de capitala sa sofisticată, amplasată în Stockholm. În timpul izbucnirii pandemiei, Suedia este cunoscută pentru un sistem de bunăstare remarcabil, abundent cu beneficii la locul de muncă și asistență medicală.

5. Olanda

Cele mai fericite țări din lume - Țările de Jos

Morile de vânt Kinderdijk, câmpurile de lalele și satele pe canale – acestea sunt doar câteva dintre numeroasele lucruri care ne trec în minte când ne imaginăm Olanda. Această națiune este cunoscută pentru Amsterdam și este o atracție grozavă pentru iubitorii de artă și istorie, cu parcurile naționale impresionante și văile uluitoare. Există nenumărate lucruri pe care Olanda le poate oferi oamenilor să le exploreze, motiv pentru care se află fără îndoială pe lista celor mai fericite locuri.

4. Elveția

Cele mai fericite țări din lume - Elveția

Elveția a fost considerată cea mai fericită țară de pe pământ în 2015. În prezent, această țară continuă să fie unul dintre cele mai vesele locuri din lume. Elveţia este cunoscut pentru alura naturală cu Lacul Geneva, Eiger și Matterhorn și Alpii elvețieni. În 2020, un raport sugera că există o legătură directă între fericire și spațiile verzi, ceea ce are sens de ce această țară se află în top 5 al listei. Este, de asemenea, casa de ciocolată delicioasă, făcându-l mai irezistibil să iubești.

3. Danemarca

Cele mai fericite țări din lume - Danemarca

Această țară a câștigat ca cea mai fericită țară în 2012, 2013 și 2016. În ciuda faptului că nu a fost în top anul acesta, ei au ajuns în continuare în top 3, ceea ce înseamnă că sunt încă capabili să-și mențină fericirea oamenilor. Poporul danez este popular pentru viziunea lor ușoară asupra vieții. Copenhaga, capitala sa, este inclusă și în lista celor mai locuibile orașe de pe pământ. De la coasta captivantă până la popularul parc de distracții Tivoli, nu veți rămâne niciodată fără modalități de a vă distra în această țară.

2. Islanda

Cele mai fericite țări din lume - Islanda
Islanda este o altă țară cu succes, de multe ori fiind în primele locuri fericite de pe pământ în trecut. Nenumărați călători iubitori de natură se îngrămădesc în locurile dramatice și dealurile verzi ale țării, ceea ce a dus la creșterea turismului țării în ultimii ani. În plus, este un loc grozav pentru a vedea uluitoare și magică Aurora Boreale.

1. Finlanda

Cele mai fericite țări din lume - Finlanda

Aceasta nu mai este o surpriză, deoarece această țară a fost numită în mod constant drept cea mai fericită țară care a trăit pe pământ timp de patru ani consecutiv. Oamenii națiunii au raportat o mare mulțumire și încredere că trăiesc într-o țară în care oamenii se îngrijesc unii de alții.

Acest pământ de frumusețe și entuziasm sălbatic a fost iubit atât de mult timp cu numeroasele sale lucruri de oferit călătorilor și oamenilor săi. Puteți schia sau face snowboard în stațiunile sale precum Ruka, Levi și Saariselka, puteți încerca drumeții în Parcul Național Riisitunturi sau puteți gusta bucătăria locală din Helsinki. Vrei să experimentezi fericirea pe care o poate oferi această țară?

Raportul arată numărul de înțelegere al țărilor scandinave și nordice din listă. Factorul crucial pe care îl au în comun la nivel cultural este sentimentul de încredere, coeziunea socială și simțul comunității. În general, COVID-19 nu a fost un factor principal în evaluarea fericirii personale a participanților, așa cum se arată în raport.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.