Harta emoțiilor

0
1269
Harta emotiilor

Te-ai întrebat vreodată cum se simt emoțiile în corpul nostru și mai ales ce gust au acestea? Ei bine, cercetătorii finlandezi au demonstrat că emoțiile pe care oamenii le resimt în anumite momente ale vieții au un impact diferit asupra părților organismului.

Astfel, emoțiile afectează corpul în mod diferit.

De exemplu, dacă o persoană este nervoasă, brațele și capul devin mai puternice, toate acestea pentru că în mod inconștient corpul se pregătește pentru o luptă. În schimb, tristețea are un efect complet opus. Oamenii triști nu simt nicio putere în brațe, ci se simt slăbiți, fără forță.

Cu toate acestea, ei au o sensibilitate în zona toracelui și a inimii. Depresia poate face ca o persoană să se simtă slăbită, iar dezgustul se resimte la nivelul gâtului și al sistemului digestiv.

În cazul mândriei, se resimte o activitate crescută în zona gâtului si capului. Dar, când vine vorba de dragoste ritmul cardiac o ia razna, simțim că avem un nod în stomac, iar starea de spirit se schimbă de la o secundă la alta.

În plus, toate aceste simptome sunt determinate de creier. Astfel, iubirea pasională este una dintre cele mai intense emoții pe care le poate încerca un om.

Creierul uman este programat să aleagă un partener, motiv pentru care unii oameni sunt gata să facă gesturi nebunești pentru a primi atenție și activitate din partea persoanei iubite. De cele mai multe ori, relațiile lungi produc o scădere treptată a iubirii pasionale, dar și o creștere a capacității membrilor cuplului de a rămâne împreună.

Dragostea se simte până la degetele picioarelor, iar senzația de fericire invadează întreg corpul. În plus, s-a constatat că dragostea are un gust dulce, iar gelozia este amară.

Îți prezentăm mai jos harta emoțiilor, care îți indică zonele afectate în cazul diferitelor emoții.

Harta emotiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.