Rechinul Megalodon

0
5256
Rechinul Megalodon

Rechinul Megalodon (Carcharodon megalodon) a fost o fiinta masiva care i-ar face pe pradatorii marini din ziua de azi de rusine. Daca va este frica de marele rechin alb, atunci stim sigur ca sunteti bucurosi ca nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu Megalodonul. Aceasta fiinta colosala nu era una cu care sa te pui, si chiar daca acum este o specie disparuta, ar fi bine sa stiti cate ceva despre el.

Cum stiu oamenii de stiinta despre acest colosal preistoric?

La fel ca rechinii din ziua de azi, acesti rechini aveau in cea mai mare parte cartilaj. Deci, chiar daca acesti rechini erau imensi, majoritatea corpului lor nu era fosilizat; cartilajul de obicei se dezintegreaza prea repede incat sa apara procesul de fosilizare. Prin urmare, exista multi alti factori ale Megalodonului de care nu stim inca. Din fericire, s-au gasit niste dinti si au fost analizati. Paleontologii au reusit sa descopere cateva lucruri despre aceste creaturi uimitoare.

Realitati acceptate

De acum aproximativ 70 de milioane de ani pana la acum 10 milioane de ani, minunea cunoscuta sub numele de Megalodon facea legea in apele calde ale Pamantului. Bazat pe ceea ce au gasit cercetatorii, Megalodonul avea asemanari fizice si comportamentele ca marele rechin alb. Cu toate acestea, una dintre principalele diferente dintre cei doi era ca Megalodonul a fost substantial mai amenintator si intimidant. Marele rechin alb poate ajunge in medie de la 4 pana la 6 metri lungime. Da, aceste lungimi sunt destul de impresionante, dar nici macar nu se pot compara cu cele ale Megalodonului. Lungimile exacte ale acestor rechini antici sunt inca in discutie; cu toate acestea, stim ca Megalodonul avea intre 12 si 21 de metri lungime. Ei mai sunt cunoscuti si ca rechinul „marele dinte” si a fost cel mai mare peste carnivor care a existat pe Pamant.

marimi-megalodon

Oamenii de stiinta au studiat dintii Megalodonului gasiti in Africa, America de Nord, America de Sud, India, Australia, Japonia si Europa. Bazat pe locatiile in care acesti dinti au fost descoperiti, mai mult ca sigur acestia prosperau in apele cele mai calde ale lumii.

Un posibil motiv pentru disparitia lor

Da, rechinul Megalodon este disparut. Din pacate, motivul pentru care acestiau au disparut ramane inca necunoscut. Exista totusi cateva teorii despre disparitia lor. In timpul cand acesti rechini traiau, temperatura oceanelor a inceput sa scada. Modul constant al racirii oceanelor a dus la disparitia acestor rechini.

Megalodon

Mai este Megalodonul in viata?

Destul de interesant, exista multi care refuza sa creada ca Megalodonul a disparut. Scepticii spun ca Megalodonul ar putea trai in adancurile oceanelor. Desi este adevarat ca nu am explorat o mare parte a fundului oceanelor, si mai mult ca sigur exista multe specii nedescoperite acolo, cei care cred ca Megalodonul inca mai traieste nu au putut dovedi acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.