10 cei mai periculoși păianjeni de pe pământ

0
1027

[ad_1]

Păianjeni sunt la fel de fascinante și terifiante. Privindu-le cum își țese pânzele complicate și surprinzător de puternice te umple atât de frică, cât și de curiozitate. În timp ce majoritatea oamenilor se tem de păianjeni, unii sunt cu adevărat deranjați de ei, așa se numește arahnofobie. Nu toți oamenii care au această fobie pot explica motivul pentru care se tem de păianjeni. Ar putea fi felul în care se târăsc sau corpul lor păros sau doar gândul că este veninos. Desigur, nu toate speciile posedă venin care este periculos pentru oameni, dar există unele care pot provoca moartea dacă nu sunt bine tratate.

Iată lista noastră cu cei mai periculoși păianjeni de pe pământ:

10. Păianjen vagabond

Păianjeni periculoși

Al zecelea pe listă, cunoscut și sub numele de „Pianjen comun agresiv”. Mușcătura și veninul lui nu pun viața în pericol, ci sunt dureroase și este nevoie de timp pentru a se vindeca, de obicei până la câteva săptămâni. Acest păianjen reacționează agresiv dacă este amenințat de oameni. Păianjenul Hobo își are originea în Europa, dar populația a crescut în America de Nord. Faptul că ei preferă să locuiască în casele noastre este destul de deranjant, având în vedere că acolo este cel mai probabil să îi întâlnim.

9. Păianjenul cămilă

Păianjeni periculoși

Un păianjen cu aspect feroce, care măsoară până la șase inci! Păianjenul Camel se găsește în deșerturile din Africa de Nord și se ascunde de căldura arzătoare a soarelui, locuind sub nisip. Merge la 10 mph. Acest păianjen neveninos are o falcă puternică și măsoară o treime din lungimea corpului. Deși lipsit de venin, mușcătura sa dureroasă, dimensiunea mare și aspectul fac acest păianjen destul de amenințător.

8. Păianjen sacul galben

Păianjeni periculoși

Cunoscut și sub denumirea de păianjen galben cu picior negru. Este remarcat pentru numeroasele mușcături de păianjen în întreaga lume. Eliberează o toxină ușoară la mușcare. Îndepărtați dacă întâlniți acest păianjen, deoarece mușcătura lui vă va provoca o durere ascuțită și va lăsa zona rănită umflată cu o veziculă. Este de obicei prezent în Canada și Australia. Dimensiunea corpului său de 1/4 inch și culoarea galben pal fac ca acest păianjen mic să fie foarte greu de observat.

7. Tarantula ornamentală cu franjuri

Păianjeni periculoși

Sursa imagine: www.tarantulasoftheworld.com

Numele Tarantula provine dintr-un vechi dans spaniol. La fel ca pasul său, vei ajunge să sari odată mușcat de acest tip mare! Este mare și de obicei păros, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oamenii se tem de ei. Cu o mușcătură excepțional de puternică, nu există încă niciun deces înregistrat, provoacă crampe musculare în zona rănită și posibile dureri în piept. Veninul său provoacă o durere agonizantă și necesită tratament medical imediat.

6. Păianjen șoarece

Păianjeni periculoși

Deși acest păianjen are un venin letal în colți, dă o mușcătură uscată, ceea ce înseamnă că nu eliberează venin victimei sale. Păianjenul Mouse este mai puțin agresiv în comparație cu cel de mai sus, dar va ataca sau va mușca atunci când este amenințat. Un păianjen cu cap roșu cu fălci bulboase este caracteristica sa cunoscută care face acest păianjen mai ușor de identificat și evitat. A fost numit păianjen șoarece din cauza abdomenului său blănos.

5. Păianjen de nisip cu șase ochi

Păianjeni periculoși

Acest păianjen se ascunde sub nisip în jumătatea de sud a Africa. Face asta pentru a se ascunde de soarele arzător și pentru a ține ambuscadă animalele care trec. Atacă prada în trecere, simțind tremurul în pământ. Rezultatele unui test au arătat că un iepure moare la cinci ore după ce a fost mușcat, veninul puternic care produce leziuni cutanate necrotice și este hemolitic determinând sângele să nu se coaguleze, permițându-i să curgă liber din rană, ducând la pierderea sângelui și la moarte. Deși nicio înregistrare nu arată că a rănit deja mortal un om, este cu siguranță unul de urmărit.

4. Păianjen Văduva Neagră

Păianjeni periculoși

La fel ca un vers din melodia lui Iggy Azalea „Văduva Neagră”. Acest păianjen este cunoscut în întreaga lume și este notoriu mortal! Văduva Neagră se găsește preponderent în Australia. Acest păianjen are de obicei abdomenul negru ca jet. Otrava pe care o livrează este extrem de dureroasă provocând victimei dureri de arsură, greață și crampe abdominale. Acestea sunt doar câteva dintre simptomele pe care le are o victimă când este mușcată de acest păianjen. Extrem de riscant, deoarece este capabil să omoare tineri și bătrâni.

3. Păianjen reclus maro

Păianjeni periculoși

După cum sugerează și numele, acest păianjen este timid și se îndepărtează de oameni. Se găsește în toată lumea unde clima este caldă. S-a clasat pe locul al treilea datorită efectului pe care veninul său îl oferă odată ce te mușcă. Reclus chilian nu este cel mai rău ca ceea ce credeau alții, dar aproape toate au aceeași eficacitate. Păianjenii recluși maro sunt cunoscuți și sub numele de Păianjeni de vioară sau Fiddlebacks. Mușcătura lui provoacă necroza țesutului înconjurător. Unele efecte sunt ușoare, dar în altele, este atât de grav încât amputarea brațelor și picioarelor infectate este o necesitate! Victimele se confruntă cu o dilemă severă pentru lipsa unui tratament suficient pentru mușcătura sau efectele secundare.

2. Sydney Funnel Web

Păianjeni periculoși

În 1981, a fost făcută o descoperire. S-a găsit un puternic anti venin. Multumesc mult Domnului! Acest păianjen este excepțional de agresiv, oferă mai multe mușcături și nu va fugi dacă se simte în pericol. Victima primește o cantitate mare de venin din cauza mușcăturilor multiple cu colții săi mari, ascuțiți ca ac. Se agață de victimă, un truc pe care îl folosesc pentru a provoca numeroase atacuri. Cu colții lor puternici, poate chiar să taie un pantof de piele. Stai departe de această specie! Păianjenul mascul este mai puternic deoarece conține mai mult venin decât omologii săi feminin. Veninul este un puternic atracotoxina care poate provoca moartea în câteva minute.

1. Păianjen rătăcitor brazilian

Păianjeni periculoși

În partea de sus a listei noastre se află păianjenul rătăcitor brazilian. Numele său științific Phoneutria provine din cuvântul grecesc „ucigaș”. După cum sugerează și numele, este cel mai dăunător păianjen de pe pământ. Doar o mușcătură și va ucide de-a dreptul dacă victima nu primește imediat anti venin. Conține otravă neurotoxică de 20 de ori mai puternică decât cea a Văduvei Negre! Pierderea controlului muscular este unul dintre efectele sale, care în cele din urmă duce la oprirea respirației. O altă reacție îngrozitoare este durerea chinuitoare pe care o vei suferi ore în șir pe măsură ce vei muri încet. Păianjenul este cunoscut că rătăcește și călătorește în locuri neașteptate, care pot prinde victimele nebănuitoare cu garda sub gardă.

Aceste mici creaturi sunt periculoase, iar oamenii care se tem de ele au adesea dreptate! Dar nu trebuie să vă faceți griji prea mult, deoarece probabilitatea de a le trece în cale este destul de mică, așa că nu vă alarmați. Dacă, întâmplător, vedeți unul, încercați să îndepărtați, deoarece lucrurile s-ar putea să meargă urât, pentru că o mușcătură va însemna cu siguranță o mulțime de probleme!

Pe care dintre acești cei mai periculoși păianjeni l-ați întâlnit?

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.