10 cele mai inspirate femei din istorie care au schimbat lumea

0
103

[ad_1]

În zilele noastre, există deja o mulțime de campanii, organizații și indivizi care pretind că luptă pentru feminitate și egalitate. Cu toate acestea, au existat aceste câteva femei curajoase și puternice care au făcut deja diferența cu mult înainte. Săptămâna aceasta, în 10MostToday, vă aducem 10 cele mai inspirate femei din istorie care au schimbat lumea.

Florence Nightingale 1820–1910

Asistent medical. Dăruirea ei față de profesia ei, precum și față de copatrioții ei a dat un sens cu totul nou profesiei de asistent medical. Ea a salvat o mulțime de vieți de soldați în timpul Razboiul Crimeei și a făcut o schimbare majoră în perspectiva altor asistente. Pentru ea, asistența medicală nu este o meserie, ci un devotament.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Dacă nu ar fi nimeni nemulțumit de ceea ce are, lumea nu ar ajunge niciodată la ceva mai bun.”

Marie Curie 1867–1934

Om de știință/Inventor. Ea a jucat un rol important în dezvoltarea primului aparat cu raze X, despre care știm cu toții că este unul dintre cele mai utile aparate medicale. Numele de naștere al lui Marie Curie este Marya Sklodowska. Este poloneză și este prima femeie care a primit Premiul Nobel.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Viața nu este ușoară pentru niciunul dintre noi. Dar ce-i cu asta? Trebuie să avem perseverență și mai presus de toate încredere în noi înșine. Trebuie să credem că suntem înzestrați pentru ceva și că acest lucru, cu orice preț, trebuie atins.”

Maica Tereza 1910–1997

Călugăriţă. Pentru a spune simplu, Maica Tereza este altruismul personificat. Și-a dedicat toată viața ajutându-i pe cei săraci și pe cei mai nefericiți. Ea a primit, de asemenea, un binemeritat premiu Nobel în 1979 pentru misiunile sale de caritate pe tot parcursul vieții.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Răspândește dragoste oriunde mergi. Nimeni să nu vină la tine fără să plece mai fericit.”

Clara Barton 1821-1912

Educator. A devenit profesor la o vârstă fragedă, a vrut să împărtășească darul educației, prin urmare a fondat o școală publică în NJ. De asemenea, ea a fondat Crucea Roșie Americană după ce a reușit să lucreze cu Crucea Roșie Internațională în timpul războiului civil. Ca și restul femeilor inspiratoare din acest articol, și ea și-a dedicat viața ajutându-i pe ceilalți.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Sângele patriot al tatălui meu era cald în venele mele.”

Marilyn Monroe 1926–1962

Actriţă. O femeie inteligentă, ea a rupt stereotipul „blond prost” de la Hollywood. Nu numai asta, ci și un avocat foarte influent al drepturilor civile. Ea a arătat lumii cum culoarea pielii nu ar trebui să descurajeze privilegiul egal.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: Imperfecțiunea este frumusețe, nebunia este geniu și e mai bine să fii absolut ridicol decât absolut plictisitor.

Keller Helen 1880–1968

Autor. Ea a dovedit că dizabilitățile nu pot descuraja pe cineva cu atitudinea și viziunea potrivită. Keller este primul orb și surd care a obținut o diplomă de licență în arte. Ea este, de asemenea, o susținătoare pe viață a persoanelor cu dizabilități.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau chiar atinse – ele trebuie simțite cu inima.”

Amelia Earhart

Pilot. Earhart este prima femeie pilot care a reușit să zboare peste Atlantic. Curajul ei a devenit o inspirație pentru multe femei să îndrăznească să facă ceea ce odinioară era considerat „slujbă masculină”.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Cel mai eficient mod de a o face, este să o faci.”

Emmeline Pankhurst 1858-1928

Activist. Este binecunoscută pentru lupta ei pasională pentru dreptul femeilor. Ea este fondatoarea „Uniunea Socială și Politică a Femeilor”

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Dreptatea și judecata se află adesea într-o lume aparte.”

Katherine Hepburn 1907-2003

Actriţă. O actriță premiată, îți poți imagina cât de influentă poate fi mai ales pentru fanii ei. Portretul ei a personajelor cu voință puternică și chiar alegerile ei personale au dat un sens cu totul nou „femeilor care poartă pantaloni”.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Dacă faci mereu ceea ce te interesează, cel puțin o persoană este mulțumită.”

Cleopatra

Faraon. Destul de faimoasă pentru frumusețea ei și pentru modul în care a folosit-o pentru a-și proteja imperiul de invadatorii romani. Unii s-ar putea să nu aprobe metodele ei, dar va rămâne faptul că a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a-și proteja țara.

10 cele mai inspirate femei din istorie

Citat celebru: „Nu voi fi triumfat asupra mea.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.