10 cele mai mari baraje din lume care ar trebui vizitate o dată în viață

0
915

[ad_1]

Ați vizitat deja cele mai mari baraje din lume? Se crede că barajele sunt și vor fi întotdeauna o componentă integrantă a vieții noastre. Există câteva motive pentru care provinciile și țările se luptă pentru construirea de baraje și distrugerea râurilor. Barajele au o istorie extinsă. Începând cu felul în care a fost construit la modul în care funcționează, fiecare lucru mic despre el a fost fascinant! Totuși, se aștepta ca cel mai important baraj să fi fost construit peste Nil, Egipt, încă din 4000 î.Hr., barajul Kallanai.

Iată lista noastră cu cele mai mari 10 baraje din lume care ar trebui vizitate o dată în viață.

1. Barajul Tarbela

Cele mai mari baraje

Este cel mai mare baraj din lume pe baza volumului său structural. În 1976, construcția a fost finalizată și reține apă din râul Indus (Pakistan). Lacul de acumulare care a fost creat de acest baraj are o suprafață enormă de aproximativ 250 km pătrați! Nu face doar asta Tarbela cel mai mare baraj din lume care este umplut cu pământ, este și al cincilea cel mai mare baraj din lume când vine vorba de volum.

Vara este cea mai bună perioadă pentru a vizita barajul Tarbela, deoarece, în timpul iernii, nivelul apei din rezervor este oarecum mai scăzut din cauza sedimentării care îi afectează și durata de viață. Funcționalitatea anticipată a barajului Tarbela este doar până în 2060.

2. Cel Barajul Fort Peck

Cele mai mari baraje

Volumul structural al acestui baraj este de 96 km patrati. Situat în Montana, al 2-lea baraj ca mărime din lume și este aproape incredibil de cel mai mare baraj din lume. Este construit aproape de cele șase baraje diferite din râul Missouri și este cel mai mare dintre toate. Rezervorul formează al 5-lea lac ca mărime din NElacul Fort Peck, care este făcut de om și acest baraj este cel mai lung din lume.

După reconstrucțiile și eșecurile repetate timp de șapte ani, acest baraj a fost finalizat în 1940.

3. Barajul Atatürk

Cele mai mari baraje

Pe lângă faptul că este un alt baraj cel mai mare din lume, este și cel mai înalt, cel mai lung baraj cu 166 de metri înălțime. În Turcia, de-a lungul fluviului Eufrat, barajul Ataturk a fost construit în 1990, care devine o destinație majoră pentru turiști datorită rezervorului mare pe care îl are. Cel mai bun moment pentru a vizita acest baraj este din septembrie până în octombrie, din cauza binecunoscutului Festival de Sporturi Acvatice și a Competiției Internaționale de Navigare a Barajului Ataturk.

4. Houtribdijk

Cele mai mari baraje

Construit în 1968 lângă Ijsselmeer și Lacul Constance. Houtribdijk este adesea menționat ca un „dig” din cauza autostrăzii lungi care circulă în baraj. De fapt, localnicii l-au numit și „barajul Enkhuizen-Lelystad”.

Aceasta aparține celor mai pitorești drumuri, o priveliște foarte frumoasă pentru cei 27 de kilometri neîntrerupt. Unul dintre preferatele dintre cele mai mari baraje din lume cu care trebuie să vizitezi.

5. Barajul Oahe

Cele mai mari baraje

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai mari baraje din lume, Oahe este al 2-lea baraj ca mărime de-a lungul râului Missouri. În 1968 a fost construit acest baraj și formează rezervorul artificial care este al 4-lea ca mărime din SUA: Este Lacul Oahe. Datorită abundenței sale în biodiversitate, face din acest lac principala sursă de atracție turistică. O casă pentru sturionul palid, care este o specie pe cale de dispariție și alte specii diferite de pești.

6. Barajul Gardiner

Cele mai mari baraje

Cel mai mare din lume când vine vorba de terasament. Construcția sa a fost terminată în anul 1967, ceea ce formează Lacul Diefenbaker. Numele său derivă de la James G. Gardiner, un ministru al cabinetului federal canadian.

Acest baraj din Canada este o destinație turistică binecunoscută, care se deschide zilnic de la 9:00 până la 17:00 și are un centru de recepție pentru oaspeți de lux. Călătorind peste acest baraj, puteți vedea diverse alimente, magazine de suveniruri și un film care prezintă istoria barajului și cum a fost construit acesta. The Barajul Gardiner este unul dintre cele mai mari și mai vechi baraje din lume. De asemenea, oferă drumeții, camping și au facilități de picnic în parcurile din apropiere de pe acest baraj cel mai mare.

7. Jinping-ul

Controverse înconjoară cu privire la cel mai înalt baraj din lume. Alții cred că în Tadjikistan este barajul Rogun, în care a fost catalogat și cel mai înalt din lume. Cu toate acestea, aceasta este doar înălțimea proiectată până în 1993, când inundația a distrus-o. După aceea, este încă în faza de construcție. Prin urmare, este barajul Jinping-I construit în 2014, în care era cel mai înalt baraj din întreaga lume. Cu un arc înalt de 305 metri și o sursă majoră de energie pentru urbanizare, industrializare etc.

Faptul în care capturile barajului Jinping-I au fost legate de șiruri de cutremure, de aceea trezesc mister și interes în jurul acestui baraj.

8. Barajul Mangla

Cele mai mari baraje

Acest scenic barajul Mangla este situat într-un loc disputat, valea Kashmirului, numită și „Azad Kashmir”. Finalizat pe râul Jhelum în 1967. Din cauza locației controversate, aceasta nu a fost accesibilă vizitatorilor până acum câțiva ani. Oferă plimbări cu barca și alte facilități și au, de asemenea, un club de sporturi acvatice în Mangla. Oamenii pot planifica, de asemenea, o excursie de o zi în barajul Mangla, în care drumul este cu adevărat uimitor și, pe parcurs, ați putea trece pe lângă Rohtas Fort pe drumul GT.

9. Barajul Oroville

Cele mai mari baraje

Construit în California peste râul Feather în 1968. Cel mai înalt baraj din SUA și formează lacul Oroville ca bazin. Este deschis zilnic și oferă multe în ceea ce privește cunoașterea și frumusețea sa pitorească. Se poate ajunge la Bald Rock și la cascada Father, care este chiar în jurul lacului Oroville. Un loc ideal pentru un picnic.

10. Barajul Hirakud

Cele mai mari baraje

În 1957, Barajul Hirakud a fost construit, care are 27 km lungime și este cunoscut drept cel mai lung baraj din lume. Are o semnificație istorică majoră, deoarece este primul proiect polivalent de râu de vale asumat de după independența Indiei. Barajul Hirakud este cel mai vechi baraj indian.

Construit peste Odisha și râul Mahanadi, călătoria aici nu este completă dacă nu treceți pe lângă cel mai lung baraj din lume. Este comercializat cu diferite magazine care vând biscuiți și chipsuri în cadrul complexului. Are 2 Minars: Nehru Minar și Gandhi Minar în care acesta se rotește și oferă turistului cea mai bună privire liniștitoare.

Acesta poate fi vizitat pe tot parcursul anului, pentru că fiecare anotimp arată latura sa diferită, care cu siguranță vă va fascina. Pe muson, râul Mahanadi este la vârf și garantat că va avea o priveliște pitorească. Iarna, păsările migratoare pot fi văzute venind în rezervor și are o biodiversitate bogată: Debrigarh Wildlife Sanctuary. Vara, o vedere a templelor antice care erau scufundate când ploua.

Acest lucru îl implică și îl scoate în evidență pe iubitor de istorie din tine, cu mai multe dintre cele 200 de temple care au fost scufundate din cauza construcției Hirakud. Cele mai multe au pierit, dar există unele care au reapărut în timpul verii. Când templul Padmaseni a fost recuperat, Archaeological Survey of India a început să câștige interes. Se presupune că aparținea satului Padmapur, cel mai vechi și mai populat loc înainte de construcția Hirakud.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.