10 cele mai neobișnuite creaturi de adâncime

0
818

Cu ajutorul tehnologiilor noi și în curs de dezvoltare, oamenii de știință în fiecare an explorează regiuni noi și găsesc noi creaturi sub mare. Există multe creaturi necunoscute și nevăzute în largul mării, cele mai multe dintre care nu sunt încă explorate. O altă lume se găsește în marea adâncă, care are nenumărate plante și creaturi marine. Cele mai multe dintre creaturile de mare adânc descoperite arata groaznic, înfiorător și ciudat. Nu toți sunt la fel de drăguți ca un clownfish sau ca jucăuși ca un delfin. Lista de mai jos este Top 10 cele mai neobișnuite creaturi de adâncime.

10. Oceanul Sunfish (Mola Mola)

Oceanul Sunfish (Mola Mola) poate fi găsit în toate oceanele cu climat tropical și temperat. Mola Mola iubesc algele, peștii mici și zooplanctonul gelatinos. Acest tip de pește este cunoscut ca cel mai mare pești osoși din întreaga lume. Ocean Sunfish poate ajunge până la 11 ft. (3 m) vârf fin la vârful fin și poate cântări aproape 3000 lbs.

9. Isopodul gigant

Giant Isopod este inclus în nouă membri ai genului Bathynomus. Familia Isopod (un grup de crustacee care este îndepărtată de creveți și crabi) este considerat cel mai mare membru cunoscut. Această creatură este cunoscută în mod științific ca Bathynomus Giganteus. Fără îndoială, cu siguranță, aceasta este una dintre cele mai ciudate creaturi de mare adâncime.

8. Rechinul Megamouth

Sursa imaginii: oceana.org

Literal, după numele său, rechinul Megamouth are o gură uriașă, cu un cap bulbos și o maxilară proeminentă. Un semn triunghiular întunecat poate fi găsit la baza gâtului și mărcile albe pe vârful aripioarelor și gurii. Acesta cântărește în medie aproximativ 750 kg (1650 lb) și are o lungime medie de 4,5m (15ft). Cu toate acestea, unii rechini Megamouth de sex feminin au fost măsurați la o lungime de 5 m (16,6 ft).

7. Fangtooth

Fangtooth este considerat una dintre cele mai periculoase creaturi care se găsesc în apele profunde ale oceanelor din întreaga lume. Din punct de vedere științific, această creatură este cunoscută sub numele de Anoplogaster Cornuta. Numele în sine a fost luat de caracteristicile sale. Se consideră că are cel mai mare dinți sub apă când este luat proporțional cu dimensiunea corpului. Deoarece Fangtooth are aspectul neobișnuit și ridicol, acest pește a fost numit și "Ogre Fish".

6. Viperfish

Sursă de imagine: deepseacreatures.org

Unul dintre cei mai agresivi prădători care se găsesc în largul mării este Viperfish. Are colți care se învârte în ochii peștilor și nu se încadrează în gură. Pentru a ataca victima, aceasta creatura isi foloseste dintii ascutiti prin inot si colizindu-se cu prada la viteza mare. O coloană lungă dorsală care este înclinată cu un fotofor (organ de producere a luminii) este una dintre celelalte caracteristici interesante ale acesteia.

5. Grenadieri

Din moment ce acest pește are niveluri ridicate de compus chimic mirositor TMAO, caracteristicile sale devin umede și ciudate caută atunci când din apă. Pentru ca ei să găsească pradă vie și carcase să mănânce, ei înoată încet peste fundul mării, folosind fețele lungi pentru a căuta mâncare.

4. Squid de sticlă

Sursa imaginii: wild-facts.com

În adâncul oceanului, se poate găsi calmarul de sticlă. Combinația dintre apa aprinsă de soare și transparența completă face ca speciile să fie uimitor de camuflate. Creatura are ochiul și o organă luminoasă bioluminiscentă pe fundul ei pentru a ajuta la camuflaj și a vedea.

3. Pește de fotbal

Sursa imaginii: acnl.wikia.com

Peștele de fotbal este o parte a familiei Himantolophidae din peștii de mare adâncime. Specia lor este caracterizată de aspectul lor ciudat și de diferențele extreme dintre bărbat și femeie. Femelele pot crește până la o lungime de peste doi metri, în timp ce bărbații cresc până la aproximativ un inch și jumătate.

2. Pacific Blackdragon

Sursa imaginii: oceana.org

Blackdragon-ul de sex masculin este de culoare maro și are o lungime de 3 centimetri (8 cm) care nu are dinți, fără brațe și stomac. Din moment ce Blackdragon de sex masculin nu poate mânca, ei trăiesc doar pentru a se împerechea. Pe de altă parte, femelele au o lungime de 61 cm și au un whisker de bărbie, care este dinți lungi și în formă de colțuri. Pentru a vâna prada, Blackdragon-ul feminin folosește adăpostul ei luminos pentru a obține prada în raza de acțiune, apoi lovește cu gura plină de dinți lungi.

1. Pelicanul Eel

Sursa imaginii: factzoo.com

Pelicilele se pot extinde până la 80 cm în lungime. Are un organ translucid la coada de capăt și are corp prelungit. Între timp, Eel Gulper poate fi găsit în apa de adâncime medie a apelor tropicale și temperate din întreaga lume.

Acestea sunt unele dintre cele mai ciudate creaturi descoperite în cele mai adânci părți ale oceanului nostru. Nu-mi pot imagina ce viață nouă, misterioasă, care așteaptă să fie descoperită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.