10 locuri spectaculoase din România

0
3475
Cascada Bigar

Chiar dacă ești o fire patriotică sau nu, trebuie să admiți că România este o țară frumoasă.

Cu toții am auzit de Cetatea Alba Iulia, Castelul Peleș, Sibiu, ori Sighișoara, iar turiștii străini sunt încântați de minunațiile pe care le are România.

Însă, sunt locuri mai puțin cunoscute, cu peisaje spectaculoase, despre care nu știe multă lume.

10

Tunelul dragostei

Tunelul dragostei

Această minune a naturii se află în județul Caraș-Severin și se găsește pe porțiunea de cale ferată dintre Caransebeș și Băutari.

Tunelul este greu accesibil turiștilor, însă dacă ai ocazia să ajungi în zona aceea, nu trebuie să treci fără să îl vezi.

9

Cascada Bigar

Cascada Bigar este considerată a fi cea mai frumoasă din lume. Dacă ajungi la Valea Minișului, trebuie să faci un scurt popas la Bigăr.

Aici o să vezi izbucul (izvorul) Bigăr, din care apa iese la lumină de sub stâncă și este atât de limpede încât se pot observa păstrăvii înotând. Ceea ce o să te uimească este cascada Bigăr. O minunație, unde apa se varsă pe un con de tuf vulcanic, învelit în mușchi.

8

Rezervația naturală Văcărești

Lângă București, ascunsă după monștrii din beton, o să găsești Rezervația Naturală Văcărești, numită și Delta Capitalei. Aici întâlnești un întreg ecosistem asemănător celui din Delta Dunării.

Este o insulă unde liniștea și frumusețea domnesc, iar speciile rare de păsări și animale încântă turiștii.

7

Podul lui Dumnezeu-Ponoarele

Dacă vei ajunge în acest loc, află că este un tărâm magic, plin de legende. O legendă spune că, demult, în peștera din Ponoare sălășluia un duh necurat. Oamenii, sătuli de răul făcut de acest duh necurat, i-au cerut lui Dumnezeu să îi scape de el. Astfel, Dumnezeu a lovit cu palma tavanul în care era duhul și acesta s-a prăbușit, formând podul.

Alții spun că acest pot este construit de Hercule, în timp ce urmărea un balaur care îi răpise iubita.

Este cel mai mare pod natural din țara noastră și al doilea ca mărime din Europa. Are 30 de metri lungime 13 lățime și 22 înălțime și peste el trece șoseaua care leagă Baia de Aramă de Drobeta Turnu-Severin.

6

Lacul Albastru

Lacul Albastru se află în orașul Baia Sprie, fiind unic prin origine. Datorită solubilizării compușilor sulfuroși, apa are culoarea verde, uneori cu reflexe de smarald. Este o minunăție a naturii, care sigur te va încânta.

Acest lac nu îngheață niciodată, iar temperatura rămâne constantă tot timpul anului, între 4 și 8 grade Celsius. Lacul Albastru are forma unui crater oval, sau a unui ochi, cu diametrul de circa 20 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.