10 locuri spectaculoase din România

0
3469
5

Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este situată în apropiere de satul Gălgăul Almașului. Formațiunile, care seamănă cu niște zmei, au luat naștere prin desprinderea unor compartimente de gresii din masivul care formează dealul Închieturi.

Prin procesul de denudație și eroziune eoliană și pluvială s-au format cele mai bizare coloane, metereze, poduri, unele cu înălțimi peste 10-12 metri.

4

Lacul Vaida

Lacul Vaida se află în județul Bihor, în apropierea comunei Dobrești, la 53 km de Oradea. Acest loc este fantastic și vei vedea o întindere de apă de culoarea smaraldului care are în mijloc o pâlnie prin care se scurg cantități impresionante de apă.

În plus, lacul este plin cu pești ce depășesc și 2 kilograme. Așa că dacă vrei să vezi un loc minunat, desprins parcă din povești, dar îți place și pescuitul, atunci trebuie să ajungi la acest lac.

3

Cheile Nerei

Atunci când ajungi în acest loc ai impresia că ai călătorit în timp. Păduri uriașe, cascade, peșteri, lacuri ale căror ape te hipnotizează prin culorile lor ireale și stânci greu accesibile, așa sunt caracterizate Cheile Nerei. Frumusețea lor sălbatică te lasă mut de uimire.

Din nefericire, Parcul Național Cheile Nerei, din Caraș-Severin, este destul de greu accesibil turiștilor, însă cu puțină răbdare și perseverență reușești să colinzi parcul care se întinde pe mai bine de 36.000 de hectare.

2

Cetatea Enisală

Cetatea Enisală a fost construită de puterea imperială bizantină și de cea genoveză la sfârșitul secolului al XIII-lea. După ce a fost abandonată de către turci, cetatea s-a ruinat, însă ea este singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce care au avut loc pe teritoriul Dobrogei.

Cetatea este aflată în vecinătatea satului Enisala, între lacurile Babadag și Razim.

1

Laguna Albastră

Laguna Albastră

În apropierea comunei Aghireș, în spatele dunelor uriașe de nisip, se vede unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, Laguna Albastră.

Aceasta s-a format în urma unei exploatări de caolin și este o adevărată comoară. La numai 30 de kilometri de municipiul Cluj Napoca, departe de forfota orașului, acest loc nemaiîntâlnit în România ar putea fi o mină de aur pentru turism. Dacă ai ocazia să treci prin acest loc, nu rata să te bucuri de peisajul încântător din Laguna Albastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.