16 alimente care pot fi stivuite mai mult decat am crezut

0
999

Vara aduce intotdeauna soare si bucurie vietii noastre si ne-ar placea atat de mult sa avem un castron de fructe proaspete pe masa noastra cat mai mult posibil. Din pacate, majoritatea alimentelor au o durata de depozitare destul de scurta.

16. Boabe + otet + apa

Se amesteca 1:10 otet de cidru de mere si apa. Clatiti fructele din aceasta solutie, scurgeti-le, puneti-le intr-un castron  cu hartie si puneti-le in frigider. Solutia este slaba, deci nu veti simti gustul de otet, iar boabele fructelor vor dura mai mult.

15. Telina, broccoli, salata verde + folie de aluminiu

Acest lucru este foarte simplu: impachetati complet brocoli, telina sau salata in folie de aluminiu. Vor ramane proaspete si crocante timp de 2-3 saptamani sau mai mult.

14. Branza + hartie pergament

Branza se va pastra mai bine daca o infasurati in hartie de pergament si puneti intr-un castron din ceramica sau din sticla. Puteti, de asemenea, sa o puneti intr-o cutie de plastic, dar pastrati-o usor deschisa. Pastrati branza intr-o parte mai calda a frigiderului. O alta modalitate convenabila de a le depozita este de a le taia si a o ingheta.

13. Caise + compartimente

Cel mai bine pastrate sunt caisele usor necoapte, care nu au pete sau alte defecte. Daca sunt multe pentru a fi stocate, plasati-le intr-o cutie, fiecare in hartie de pergament. De asemenea, puteti utiliza un recipient curat cu compartimente, cum ar fi o tava pentru oua. Caisele se cristalizeaza la o temperatura de 10 – 15 °C.

12. Branza bruta + zahar sau sare

Puneti un pachet  de branza de vaci intr-un castron de sticla cu  capac. Pentru a o pastra in frigider, puneti 2-3 cuburi de zahar pe ea. Puteti, de asemenea, sa pastrati produsul fara frigider: turnati un strat de sare intr-un castron steril, puneti branza de vaci pe el, acoperiti-o cu o carpa si puneti greutatea in sus.

11. Struguri + franghie

Cel mai bun loc pentru strugurii din frigider este peretele din spate. Alegeti soiurile tarzii si pastrati strugurii astfel incat sa se atinga cat mai putin posibil. Aveti posibilitatea sa le pastrati pentru o lunga perioada de timp daca ii atarnați intr-o camera uscata, rece, intunecata si aerisita. Gradinarii pastreaza strugurii pentru mai mult timp, oprindu-i udarea cu 1,5 luni inainte sa ii culeaga.

10. Ginger + apa fiarta sau hartie de pergament

Daca nu va pasa prea mult de proprietatile sanatoase ale ghimbirului, dar sunteti ingrijorat de gustul sau, pastrati-l in congelator. Cu toate acestea, daca doriti sa il pastrati in stare proaspata pentru o lunga perioada de timp, il uscati putin la soare, apoi il infasurati in hartie de pergament si il  puneti intr-un loc racoros. O alta modalitate este sa-l inmuiati in apa fiarta si sa il puneti in frigider.

Carne + urzica

Puteti stoca carne proaspata fara frigider timp de 4-6 zile. Pentru aceasta, puneti frunze de urzica in jurul acesteia (de asemenea, hrean, pelin sau frunze de nuci), infasurati-o intr-o carpa inmuiata in otet si puneti-o intr-o cusca sau o cutie de lemn. Inchideti capacul strans si ingropati-l cu 10 cm (20 cm) in pamant. Clatiti carnea cu apa inainte de a gati. In congelator, carnea este cel mai bine pastrata infasurata in folie de aluminiu.

8. Ceapa de primavara + sticla + congelator

O modalitate simpla de a ingheta ceapa de primavara este sa le taiati si sa le puneti intr-o sticla de plastic. Uscati-le putin inainte de a le pune in congelator. Daca o faci bine, le poti stoca pana la iarna.

7. Rosii + tulpini in sus sau in jos

Pastrati rosiile necoapte cu tulpinile in jos intr-o punga de hartie sau intr-un singur strat intr-o cutie depozitata intr-un loc racoros pana cand acestea sunt rosii coapte. Daca exista fructe in apropiere, etilenul va accelera maturarea. Rosiile coapte trebuie pastrate la temperatura camerei, cu tulpini ascunse, de preferinta fara ca rosiile sa se atinga reciproc.

6. Peste + gheata

O conditie importanta aici este procesarea corecta dupa ce pestele este prins. Nu trebuie sa-l transportati intr-o punga de plastic in timp ce este inca in viata. Frigiderele medii nu pot asigura temperatura potrivita pentru a stoca peste proaspat, dar daca il puneti intr-o cutie de gheata, va puteti prelungi durata de depozitare cu 2-3 zile.

5. Verdeata  + apa + sac de plastic

Puteti sa va pastrati cu usurinta verdele proaspat, cu un obiect gadget special, desigur, dar este la fel de usor de facut prin plasarea tulpinilor intr-un castron cu apa si acoperind verdeata cu o punga de plastic. Apoi puneti-le intr-un loc racoros.

4. Mere + hartie + sertar

Adunati fructele din timp si mentineti ceara intacta: ii protejeaza de ciuperci. Depozitati  merele intr-un loc racoros si scapa de fructele deteriorate in 2 saptamani. Impachetati cu atentie pe cele bune in hartie . Daca aveti multe mere, puteti acoperi fiecare strat cu un rand de hartie. Pastrati-le intr-un colt întunecat, cat mai departe de cartofi.

3. Ciuperci + cutie, castron sau punga de hartie

Ciupercile tinere sunt cele mai bune. Curatati-le de murdarie si clatiti rapid, deoarece carnea lor absoarbe apa. Optional, puneti-le intr-un castron cu apa sarata pentru a scapa de insecte. Puneti-le pe un prosop de hartie si taiati zonele deteriorate. Uscati putin ciupercile si pastrati-le in frigider intr-o punga de hartie, o cutie de lemn sau un bol cu ​servetele.

2. Pepene verde + cenusa, paie, lut

Pepenii verzi sunt cel mai bine depozitati intr-o pivnita la o temperatura de aproximativ 2 ° C . Ei se vor pastra acolo mult timp. Infasuratii intr-o carpa si agatatii intr-o plasa sau punetii pe un raft, inveliti in plus in paie. De asemenea, ii puteti acoperi cu lut sau ceara. Alte optiuni sunt de a le depozita in cenusa . Pepenii de ploaie dureaza mai mult în colturi intunecate, pe o perna moale si se intorc deseori.

1. Unt + cuptor

Aceasta metoda antica permite stocarea untului timp de 1-3 ani. Puneti borcane sterilizate pe o foaie de copt si puneti untul in interiorul lor. Coaceti untul in cuptor (110 ° C) timp de 15-20 minute. Apoi adaugati mai mult unt in borcane, insurubati capacul si dati-l inca 45 de minute in cuptor. Acum untul este gata! Raceste-l si pune-l pe un raft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.