25 cele mai terifiante creaturi din adâncuri

0
12995
Dragonfish
25

Dragonfish

Dragonfish

Chiar daca ei sunt gasiti la adancimi de peste 2 km, Dragonfish isi incep viata la suprafata oceanului din cauza oualor plutitoare. Ca multe alte creaturi din adancimi, este capabil sa produca lumina proprie folosind o metoda cunoscuta sub numele de bioluminiscenta dupa ce coboara in adancuri. Una din sursele sale de lumina se afla pe o mreana atasata pe maxilarul de jos, pe care il foloseste, cel mai probabil, pentru vanatoare.

24

Rechinul gulerat

Rechinul gulerat

Numit o fosila vie, acest rechin este vazut rar in Oceanul Atlantic si Pacific. Oamenii de stiinta speculeaza ca rechinul isi captureaza prada prin indoire si intindere ca un sarpe dupa care inghite toata victima.

23

Calmarul vampir

Calmarul vampir

Cu ochii cei mai mari (proportional vorbind) dintre toate animalele din lume, aceasta creatura din adancuri este nascuta sa traiasca in adancime. Si nu, nu suge sange, de fapt, tentaculele sale nu au ventuze deloc. Numele vine de fapt de la ochii rosii intens si de la mantaua sa.

22

Marea meduza rosie

Big Red Jellyfish

Aceasta meduza uimitor de mare poate creste pana la 1 metru lungime, si, cum ati dedus din numele ei, este de culoare rosie. In locul tentaculelor, aceasta meduza din adancuri utilizeaza o serie de „maini de hranire” pentru a-si captura prada.

21

Calmarul gigant

Calmarul gigant

Rar vazut de ochii omului, calmarul gigant a fost o legenda timp de secole. Locuind in adancuri, singurul sau pradator real este casalotul. De fapt, cei doi sunt faimosi pentru luptele lor din adancuri, iar corpurile lor sunt gasite la locul luptei cu multe urme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.