25 de versiuni originale intunecate si tulburatoare ale basmelor pentru copii

0
10705
Ruine

Aceste povesti nu au finaluri fericite, ci mai degraba povesti uneori inspaimantatoare si socante. Basmele au fost povesti pentru adulti si pentru copii iar subiectele pe care le abordeaza demonstreaza acest lucru. In aceasta lista veti gasi de unde provin povestile si ce versiune originala intunecata au avut.

25

Frumoasa din Padurea Adormita

Frumoasa adormita

Versiunea italianului Giambattista Basile a Frumoasei din Padurea Adormita este foarte intunecata – regele care gaseste fata o violeaza in timp ce doarme. Ea mai tarziu da nastere (in timp ce doarme) si este trezita doar de catre un copil care ii scoate aschia de sub deget care o tinea adormita. Regele mai tarziu isi omoara nevasta (care a incercat sa-l faca sa-si manance copii fara cunostinta de cauza), pentru a fi cu Frumoasa Adormita.

24

Pinocchio

Pinocchio

In versiunea originala a lui Carlo Collodi, dupa ce Gepetto il sculpteaza pe Pinocchio, marioneta fuge. El este prins de politie care spune ca Gepetto l-a abuzat si il inchid pe maestrul papusar. Pinocchio merge apoi inapoi la casa lui Gepetto in acea noapte si il ucide accidental pe greierasul vorbitor intelept. Mai tarziu se spanzura de un copac si se sufoca.

23

Peter Pan

Peter Pan

Peter si Wendy de J.M. Barrie are mai multe faze pentru adulti decat ai crede. Peter o duce pe Wendy in Tara de Nicaieri pentru a se comporta ca o mama pentru Copiii Pierduti. Cu timpul, Wendy incepe sa se indragosteasca de Peter si il intreaba ce simte pentru ea. El se descrie ca fiind fiul ei credincios – asta e una din cele mai ciudate prietenii pe care le-am auzit!

22

Cei trei purcelusi

Cei trei purcelusi

Unele versiuni engleze ale acestui basm, spun ca lupul ii mananca pe primul si al doilea purcelus dupa ce le sufla casele de paie.

21

Mica Sirena

Mica Sirena

Povestea originala a lui Hans Christian Andersen o are pe mica sirena mergand, dar cu o durere chinuitoare la fiecare pas. Daca printul s-ar fi casatorit cu altcineva, ea ar muri si s-ar transforma in spuma marii. Alerta spoiler: printul s-a casatorit cu alta. (Intr-o incercare de a-si salva neamul, surorile sirenei au schimbat parul lor pe un pumnal de la vrajitoarea marii. Daca sirena l-ar fi omorat pe print cu el si i s-ar fi picurat sangele pe picioarele ei, ea se va transforma inapoi in sirena. Alerta spoiler #2: ea nu-l omoara.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.