aflati.ro - Afla lucruri si fapte interesante!

Menu

25 de versiuni originale intunecate si tulburatoare ale basmelor pentru copii

20

Aladdin

Aladdin

Aladdin este un basm din Orientul Mijlociu, in care Aladdin, pe atunci prins in pestera magica, freaca un inel pe care-l poarta si un duh mai putin puternic il duce inapoi la mama lui. Mama lui curata lampa si apare un duh mai puternic care ii ofera lui Aladdin bogatie si palatul sau. Vrajitorul (pe care nu-l chema Jafar), o pacaleste pe noua sotie a lui Aladdin, ia lampa, si il face pe duh sa ii duca palatul la casa lui. Aladdin foloseste duhul din inel pentru a-l duce la palat, il ucide pe vrajitor, si duce palatul inapoi unde era.

19

Ratusca cea Urata

Ratusca cea Urata

Basmul Ratusca cea Urata a lui Hans Christian Andersen este o poveste cunoscuta peste tot in lume. Versiunea reala o are pe ratusca initial hartuita fara incetare de catre celelalte animale din ferma. Ea scapa si traieste cu gaste si rate salbatice care mai apoi sunt ucise de vanatori. O femeie in varsta o ia, dar pisica batranei o hartuieste mai mult si pleaca din nou. Dupa multe abuzuri si dupa ce a trecut iarna singura, ea se alatura lebedelor care se intorc primavara.

18

Printul Broasca

Printul Broasca

In unele versiuni, nu un sarut oferit de printesa cea buna o transforma pe broasca in print, ci taierea capului sau. In versiunea originala a fratilor Grimm, printesa tranteste broasca de un perete pentru a-l transforma din nou in print.

17

Alice in Tara Minunilor

Alice in Tara Minunilor

Versiunea lui Lewis Carroll este destul de ciudata, inclusiv atunci cand Alice gaseste o omida fumand dintr-o narghilea pe o ciuperca, si atunci cand pleaca suparata de la petrecerea cu ceai si spunand ca este cea mai stupida petrecere la care a fost vreodata.

16

Frumoasa si Bestia

Frumoasa si Bestia

Frumoasa si Bestia scrisa de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont il gaseste pe tatal sarac al lui Belle care gaseste castelul misterios si care zmulge un trandafir pentru fiica sa. Bestia apare, nervos ca dupa ce i-a consumat mancarea si apa acum rupe si trandafirul. Bestia ii permite sa sa-l ia in cazul in care se va intoarce, dar Belle forteaza povestea tatalui sau si pleaca la castel. Ea sta acolo iar Bestia ii cere continuu sa devina sotia sa. Ea raspunde cu nu pana cand il gaseste aproape mort. Lacrimile ei peste trupul sau il fac in cele din urma sa se transforme in printul in care era.

Categorii:   Copii

Comentarii