Zece locatii reale splendide din filmele Disney

0
4453
Locatii Disney reale

In timp ce vizionam filmele noastre animate preferate, de multe ori visam cum e sa fim de cealalta parte a ecranului, astfel incat sa facem o plimbare pe strazile pitoresti ale oraselor magice, sa traim intr-un castel de povesti, sau sa ne aflam intr-o padure fermecata. Ei bine, se pare ca in unele cazuri, acest lucru este de fapt posibil. Numerosi animatori s-au inspirat din locuri reale pentru filmele lor.

10

Palatul Sultanului din „Aladdin”: Taj Mahal, India

Palatul Sultanului din "Aladdin": Taj Mahal, India
Palatul Sultanului din "Aladdin": Taj Mahal, India

Palatul sultanului din orasul estic Agrabah din filmul animat despre aventurile lui Aladdin se bazeaza pe nimeni altul decat arhitectura reginii musulmane, Taj Mahal din Agra. Aceasta minune a lumii a actionat ca inspiratie pentru animatori pentru casa magica a printesei Jasmine.

9

Cascada Paradisului din „Up”: Angel Falls, Venezuela

Angel Falls
Angel Falls

Va aduceti aminte de acel omulet batran din filmul „Up”? Cel care porneste intr-o aventura pentur a indeplini promisiunea facuta sotiei sale si se termina printr-o excursie plina de aventuri spre Paradise Falls? Ei bine, destinatia sa a fost bazata de fapt pe Angel Falls din Venezuela. Este cea mai mare cascada din lume (cu o inaltime de mai mult de 1.000 de metri), si singurul mod de a ajunge la ea este pe calea aerului!

8

Castelul din „O poveste incalcita” (Tangled): Castelul Le Mont-Saint-Michel, Normandia

Cetate
Cetate

Castelul de basm din filmul „O poveste incalcita” are un prototip din viata reala, cetatea Le Mont-Saint-Michel din Normandia. Castelul pitoresc a fost construit in secolul 8. In fiecare an, acesta atrage aproximativ 2 milioane de turisti care doresc sa arunce o privire la turnul in care eroina a fost inchisa.

7

Palatul imparatului din „Mulan”: Beijing, China

Beijing, China
Beijing, China

Este usor sa-ti dai seama ca animatorii Disney au copiat capitala chineza, Beijing, pentru palatul imparatului din „Mulan”. Poti vedea in mod clar aceeasi arhitectura, structura de cladiri si pietele publice. Singurele lucruri care lipsesc sunt sloganurile politice si portretele liderului.

6

Catedrala din „Cocosatul de la Notre Dame”: Catedrala Notre Dame din Paris, Franta

Catedrala Notre Dame din Paris, Franta
Catedrala Notre Dame din Paris, Franta

Credem ca probabil stiati deja de unde Disney a avut inspiratia pentru catedrala din acest film. In caz ca ai uitat, totusi, a fost Notre-Dame din Paris!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.