Android M a sosit: iată ce trebuie să știți

0
1110
Android M

Previzualizarea Android M a fost lansata astazi la Google I/O 2015 in San Francisco. Sundar Pichai, vicepresedintele senior al produselor Google, s-a prezentat la conferinta si a spus ca compania „s-a intors la baza”, cu noua versiune Android. In timp ce Android Lollipop un nou design de brand si estetica, Android M aduce imbunatatiri de stabilizare si utilizare mult necesare, care poate nu sunt atat de interesante, dar se pot dovedi aditii puternice pe termen lung.

Permisiuni pentru aplicatii

In primul rand, permisiunile aplicatiilor. Asa cum s-a speculat, permisiunile aplicatiilor au fost revizuite in Android M, utilizatorii avand acum posibilitatea de a accepta sau nu permisiunile individuale. Permisiunile au fost simplificate.

Experienta web

Google a explorat tendintele in navigarea web pentru a oferi o mai buna experienta in interactiunea cu site-urile si aplicatiile. „Chrome Custom Tabs este o caracteristica noua, care ofera dezvoltatorilor o modalitate de a valorifica toate capacitatile Chrome, in timp ce inca pastram controlul asupra aspectului experientei„, a spus Burke.

Suport amprenta

Google va „standardiza suportul” pentru scanerele de amprente pe telefoanele cu Android M. Aceasta noua functionalitate va fi folosita nu doar pentru a debloca telefonul, dar si pentru a face cumparaturi atat in viata reala cat si in aplicatiile Play Store.

Plati mobile

Android Pay este un sistem nou de plata mobila al Google, conceput pentru a face procesul de verificare mult mai usor si rapid. Acesta va merge in mai mult de 700.000 de magazine din America, si este sustinut de American Express, Visa, Mastercard si Discovery.

Link-urile aplicatiilor

Link-urile aplicatiilor sunt modificate astfel incat aplicatiile sa deschida continut direct, fara a interveni o casuta de dialog.

Incarcare

Android M face uz de o noua functie, cunoscuta sub numele de Doze pentru a imbunatati timpul de asteptare al dispozitivului. Prin utilizarea detectoarelor de miscare, Android va recunoaste atunci cand dispozitivul nu a fost folosit de ceva timp, cum ar fi atunci cand dormi, pentru a reduce procesele de fundal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.