Cea mai mare colectie de benzi desenate

0
1454
cea mai mare colectie de benzi desenate din lume

Bob BretallCe ai putea face cu 94.268 de reviste de benzi desenate? Bob Bretall, un american din California, in varsta de 52 ani se confrunta cu aceasta dilema. El detine o astfel de colectie de reviste de benzi desenate. Lunar, mai adauga inca 150 reviste.

Colectia lui a fost numarata de mana, pe parcursul a 2 ani. In prezent, ele este detinatorul Recordului Mondial pentru Cea Mai Mare Colectie de Benzi Desenate din Lume. Acest lucru este si mai impresionant cand luam in calcul faptul ca colectia lui nu are nici un duplicat. Fiecare revista este un exemplar unic.

Totul a inceput in anul 1970, cand si-a cumparat prima revista de benzi desenate la varsta de 8 ani. Aceasta era un exemplar din Omul Paianjen #88. A trecut mult timp de atunci, iar acum colectia sa a crescut atat de mult incat cantareste cat 118 oameni.

Nu-mi place sa pun accent pe aspectele monetare a colectionarii de benzi desenate. Prea multe povesti despre colectionarea de benzi desenate se focuseaza pe valoarea lor monetara, in loc de povestile si personajele grozave. Nu colectionez benzi desenate pentru bani si nu incerc sa consider acest obicei, o investitie si nu sunt interesat de a face multi bani. Am o slujba normala cu care ma descurc sa-mi platesc facturile. Nu-mi voi vinde niciodata benzile desenate, ci le voi lasa mostenire copiilor mei cand va veni vremea, sa faca ce vor cu ea (desi sper ca vor pastra macar cateva dintre ele ca amintire).

Bob Bretall

Obiectivul lui Bretall este sa reuseasca sa-si adauge revista AMAZING FANTASY #15 la colectie. In aceasta, se regaseste prima aparitie a lui Spider-Man, personajul lui favorit. Din pacate, nu-si permite financiar. Pe langa asta, Bretall este un mare fan al seriei de benzi desenate SAGA. Dragostea lui pentru revistele de benzi desenate se manifesta si in afara celor cu super-eroi.

Este INCREDIBIL sa fii in cartea Recordurilor Mondiale Guinness. A stabili acest record este cel mai extraordinar lucru care mi s-a intamplat pana in prezent in cariera mea de colectionar. Cine aude despre un astfel de record, aud foarte frecvent raspunsuri de genul stiu pe cineva care stie pe cineva care are MULT mai multe reviste. Raspunsul mei este ca recordurile sunt facute sa fie doborate, iar acei oameni care au mai multe reviste de benzi desenate decat mine ar trebui sa aplice la Guinness pentru a-mi dobori recordul! Doar sa tineti minte, nu dublurile nu se pun!!

Bob Bretall

Recordurile Mondiale GuinessBretall, care a trimis propunerea la Guinness in , este constient ca exista colectii mai mari decat a lui, insa nu este ingrijorat deloc.
Aliniaza in sir indian postarile oamenilor care „stiu pe cineva” care are mai multe reviste de benzi desenate, a spus el. Recordurile sunt facute pentru a fi doborate, acei oameni pot aplica la Recordurile Mondiale Guinness pentru a-mi dobori recordul. Atunci ii voi felicita!
In afara colectionarii de benzi desenate, Bretall mai are, in casa lui, si busturi si creatii artistice cu personaje din benzi desenate.

Pacat ca nu vrea sa vanda.

Acest super-colectionar colectioneaza pe termen lung, in speranta ca copii lui ii vor mosteni, candva, colectia. Acestea fiind spuse, probabil ca va intelege daca copiii lui vor vrea sa vanda colectia la licitatie pentru a-si finanta viitorul.

Ca veni vorba de viitor, intr-o zi, recordul lui Bretall va fi doborat. Undeva departe, exista un pusti care-si face inventarul in colectia lui de benzi desenate de pe tableta, incarcand sa se compare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.