9 feluri de peste pe care nu ar trebui sa mancam

Stim cu toții ca pestele este atat delicios, cat si sanatos. Cu toate acestea, exista un anumit pește care va va face mai mult rau decat bine.

Somn

Somnul poate creste pana la o dimensiune considerabila. Pentru a-si accelera cresterea, multi fermieri de peste le hranesc cu hormoni, in special pestii importati din tarile asiatice. Creptele de crescatorie sunt mult mai putin periculoase si mai valoroase din punct de vedere nutritional.

Macrou

Macroul contine mercur, care nu este eliminat, dar acumulat in corpul uman, provocand diverse boli. Atlanticul macrou este cel mai putin periculos in aceasta privinta si il puteti manca cat de mult va place.

Ton

Tonul contine o multime de mercur, in special tonul negru si rosu. In plus, in magazine exista un mic pretios ton liber, deoarece este aproape pe cale de disparitie. Toti pestii provin din ferme unde sunt hranite cu antibiotice si hormoni.

Tilapia

Nu exista multi acizi grasi sanatosi in tilapia, dar concentratiile de grasimi daunatoare din ea sunt aproape la fel de ridicate ca in untura. Consumul excesiv de acest peste conduce la o crestere a nivelului de colesterol si face organismul mai sensibil la alergeni.

Tipar

Tiparii au o multime de grasimi si astfel absorb usor reziduurile industriale si agricole din apa. Speciile americane au cel mai inalt nivel de intoxicatie. Tiparii europeni sunt, de asemenea, cunoscuti pentru a fi contaminati cu cantitati mari de mercur.

Pangasius

Majoritatea pangasiilor pe care le vedem in magazinele noastre sunt aduse din Vietnam, si anume din raul Mekong, care este considerat unul dintre cele mai contaminate rauri de apa din lume. In plus, filetul de pangasius contine un nivel ridicat de nitrofurazona si polifosfati (carcinogeni).

Tilefish

Pestele sau este lider in contaminarea cu mercur si este adesea prins in incalcarea normelor, crescand riscul otravirii alimentare.

Biban de mare

Bibanul de mare contine o cantitate mare de mercur. Uneori, mai ales atunci cand este servit ca fileu, in loc de biban de mare se obtine pangasius sau un alt peste mai ieftin.

Peste dolar

Acest peste, cunoscut sub numele de ulei de peste, contine gempilotoxina – o substanta cerata care nu este metabolizata deloc. Toxina nu face rau prea mult, dar poate provoca indigestie. Pentru a reduce nivelurile de gempilotoxina, pestele trebuie sa fie prajit sau la gratar.

Cum recunoastem pestii proaspeti

proaspat
Pestele proaspat are intotdeauna balante stralucitoare si ochi limpezi. Luati un peste in maini si daca arata ca un peste rasfatat va avea cozile coborate slab. Aripile uscate si ghirdele cenușii, in loc de  rosu aprins, indica, de asemenea, ca pestele este vechi.
proaspat
Cand cumparati pesti vii dintr-un rezervor, asigurati-va ca apa este clara. Alegeti pestii care nu se afla aproape de suprafata, ci mai aproape de partea de jos.
pescuit
Daca va place pescuitul si apoi gatiti captura, verificati apa pentru mercur. Este simplu de facut atunci cand aveti un analizor de mercur.
somon
Cand cumparati somon, alegeti bucati cu fire albe prin ele: daca o bucata este complet rosie, probabil ca a fost vopsita. De asemenea, nu luati peste care are pete stralucitoare pe pielea sa: a fost prins in timpul sezonului de reproducere, iar carnea este neplacuta.

Categorii:   Istorie, Sanatate

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.