Cei mai înalți 10 munți din SUA

0
108

[ad_1]

Este incredibil să credem că cei mai înalți munți dintr-o țară pot proveni dintr-un stat în special. Cu toate acestea, așa se întâmplă și pentru această listă. Vă aducem Cei mai înalți 10 munți din SUA dar te poate șoca.

În timp ce SUA este vastă, adevărul este aici, toți cei mai înalți munți din SUA se întâmplă să fie în Alaska. Asta e corect, Alaska deține primii zece cei mai înalți munți din SUA așa că ar fi destul de nedrept să enumeram orice alt stat alături de acesta și să ignorăm frumusețea care este Alaska.

Faptul că Alaska are o gamă atât de mare și vastă de munți se adaugă la frumusețea sa generală. Nu sunt doar ierni aspre și husky. Există o mulțime de zone frumoase care așteaptă doar să le descoperi, vom începe cu Cei mai înalți 10 munți din SUA

Cei mai înalți 10 munți din SUA

10. Muntele Fairweather

Mt. Fairweather este al zecelea munte de pe lista noastră, la o înălțime de 15.300 de picioare. Factorul surprinzător al acestei liste este că mai are șase munți care se află în Alaska înainte de a ajunge în alt stat.

Cei mai înalți munți

9. Muntele Churchill

Muntele Churchill are o înălțime mare de 15.638, ceea ce nu îl depășește cu atât de mult pe Muntele Fairweather în ceea ce privește standardele muntoase.

Cei mai înalți munți

8. Contrafortul de Sud

Muntele South Buttress are o înălțime de 15.885 de picioare, dar nu este nici pe departe cel mai masiv munte din Alaska.

Cei mai înalți munți

7. Muntele Vancouver

Muntele Vancouver are o înălțime de 15.979 de picioare, care este puțin sub marcajul de 16.000 de picioare, care va începe cu următorul munte. Este important de reținut că Muntele Vancouver se află în principal în Canada, dar partea de sud se află în Alaska.

Cei mai înalți munți

Fotocredit: Shawn

6. Muntele Sanford

Mt. Sanford face un salt masiv pe teritoriul de 16.000 de picioare cu o înălțime de 16.237 de picioare.

Cei mai înalți munți

5. Muntele Blackburn

Mt. Blackburn continuă lista cu o înălțime de 16.320 de picioare.

Cei mai înalți munți

4. Muntele Bona

Muntele Bona urmează lista cu o înălțime de 16.500.

Cei mai înalți munți

Fotocredit: Jide

3. Muntele Foraker

Acum este timpul să intri în primele trei. Mt. Foraker face un salt masiv cu o înălțime de 17.400 de picioare.

Cei mai înalți munți

2. Muntele Sf. Ilie

Înainte de a ajunge la cel mai înalt munte de pe numărul unu, este important să rețineți că numărul doi este un gigant. Muntele Sf. Ilie vine la o înălțime de 18.008 de picioare.

Cei mai înalți munți

1. Muntele Denali

Muntele uluitor Denali are o înălțime totală de 20.320 de picioare. Este cel mai înalt munte din SUA și multora le place să accepte provocarea de a-l escalada.

Cei mai înalți munți

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.