Cele mai bune carateristici ale iOS 11

0
981

In conferinta anuala a dezvoltatorilor de la Apple din toata lumea, tinuta in California, compania isi prezinta viitoarele versiuni ale sistemelor de operare iOS, MacOS, tvOS si watchOS. Una dintre cele mai importante topicuri a fost versiunea 11 a sitemului de operare iOS pentru iPhone si iPad, de care Apple afirma ca iOS 11 va fi cel mai mare update lansat vreodata.

Desi la confertinta au fost o gramada de anunturi, ne vom concentra pe cele mai importante, incepand cu Siri, asistentul virtual al companiei.

Imbunatatirile asistentului virtual Siri

Conform companiei, datorita utilizarii algoritmelor de instruire mecanica (machine learning),vocea asistentului virtual a devenit mult mai umana in multe aspecte.

In noua versiune, utilizatorii vor putea comunica cu Siri nu doar verbal, ci si in scris, la fel ca asistentul virtual de la Google. De asemenea, aceasta aduce si suport pentru limbile: chineza, franceza, germana, italiana si spaniola.

Managerul de fisiere

cele-mai-bune-caraceristici-ale-iOS-11

Printr-o initiativa surprinzatoare, Apple a lansat, in sfarsit, propriul manager de fisiere pentru iPad, pe care l-au numit, simplu, Files.

In trecut, Apple a mai avut o aplicatie similara numita iCould Drive, insa aceasta era limitata doar la continutul depozitat de serviciul de cloud al companiei.

Files, pe de alta parte, ofera utilizatorilor posibilitatea de a accesa locatiile documentelor, fisierelor, fotografiilor si clipurilor video din memoria dispozitivului.

Managerul este binevenit, deoarece managerul de fisiere a fost o aplicatie foarte utila pentru telefoanele de Android timp de multi ani.

Un nou design pentru magazinul de aplicatii

7-cele-mai-bune-caraceristici-ale-iOS-11-3

Una dintre preferatele noastre este noul design al magazinului de aplicate, care prezinta o interfata simplista, similara aplicatiilor Apple Music si News.

De acum, pe pagina de loading a magazinului, utilizatorilor li se va prezenta zilnic o noua aplicatie.

Conform companiei Apple, noul magazin de aplicatii este plin de povesti originale si editoriale, actualizate zilnic intr-un tab numit Today (astazi), precum si alte doua taburi pentru jocuri, respectiv aplicatii.

De asemenea, utilizatorii se pot astepta la un continut mai curator, precum povesti captivante, interviuri indetaliate, sfaturi utile si colectii de aplicatii si jocuri prea bune ca sa nu le ai.

iMessage pe cloud

Daca folosesti mai multe dispozitive Apple in acelasi timp (de ex. un MacBook, un iPhone si un iPad), probabil ca deja ai observat ca sincronizarea mesajelor de pe aceastea nu functioneaza atat de bine pe cat ti-ai dori.

Acest lucru se va schimba odata cu versiunea 11 al sistemului de operare, deoarece aplicatia de mesagerie va fi integrata cu serviciul de iCloud. Aceasta integratie va face mult mai usoara sincronizarea mesajelor pe toate dispozitivele. De exemplu, daca stergi un mesaj de pe iPhone-ul tau, acesta va fi imediat sters si de pe celelate dispozitive.

Fotografii si camera foto

cele-mai-bune-caraceristici-ale-iOS-11-4

Vesti bune: utilizatorii vor avea la dispozitie mai multe filtre pentru fotografii, atat pe iPhone, cat si pe iPad.

Live Photos, aplicatia care permite utilizatorilor sa faca snapshot-uri pe care sa le animeze a fost imbunatatita cu noi optiuni si efecte de editare.

De exemplu, utilizatorii vor putea sa faca o animatie infinita, precum animatiile GIF, precum un om care sare pe trambulina la nesfarsit.

De asemenea, va exista o optiune de expunere indelungata pentru a captura imagini ce dau impresia de miscare.

cele-mai-bune-caraceristici-ale-iOS-11-5

Printre alte imbunatatiri se numara suport pentru compresii mai bune pentru imagine si clipuri video, precum HEVC (High Efficiency Video Coding) si HEIF (High Efficiency Image Format), ce for ajuta la o stocare mai eficienta a acestora in memoria dispozitivului.

Un nou centru de control si un dock de aplicatii

Dock-ul obisnuit de aplicatii de pe iPad, ce poate tine pana la 6 aplicatii va fi marit pentru a putea tine mai multe, luand ca exemplu dock-ul de aplicatii de pe MacOS.

Aplicatiile utilizate recent vor aparea in partea dreapta a dock-ului, pentru a le accesa mai usor, fara a le cauta.

Printre inbunatatiri includem si noul centru de control accesibil cu un simplu gest pe ecranul dispozitivului. Acesta va ocupa intregul ecran, in loc sa planeze in partea de sus a ecranului.

Siguranta la volan

cele-mai-bune-caraceristici-ale-iOS-11-6

A folosi telefonul in timpul condusului nu este cel mai destept lucru, in special cand luam in considerare sansa de a crea un accident.

Luand acest lucru in considerare, Apple a inclus o optiune de siguranta la volan. Acum, telefonul poate detecta cand esti la volan si sa nu-ti mai dea notificatii auditive.

Utilizatorii vor avea optiunea de a trimite un raspuns automat la apeluri si a anunta fapul ca sunt la volan si nu pot raspunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.