Cele mai frumoase 10 limbi din lume

0
231

[ad_1]

La fel ca orice persoană sau fiecare apus de soare, fiecare limbă are propria ei frumusețe. Mai jos sunt cele mai frumoase 10 limbi ale lumii.

1. engleză

Cele mai frumoase limbi
Engleza este o limbă remarcabilă și are o istorie unică printre limbile majore din lume. În timpul mileniului I, a evoluat ca limbă germanică. În timpul invaziei normanzilor, limba lor a afectat engleza veche. După 1000 de ani, engleza a devenit cea mai largă lingua franca la nivel global, pe care oamenii din diferite culturi au putut să le comunice într-o limbă maternă, studiată pe scară largă sau într-o limbă nou învățată.

2. arabă

Cele mai frumoase limbi
Este alfabet iar caligrafia extraordinară poate fi cea mai frumoasă caracteristică din limba arabă. Ca limbaj ceremonial pentru islam, scrierea arabă a fost o formă eminamente venerata de artă religioasă. Are, de asemenea, o structură impresionantă de poezie, care aduce frumusețea sa sonoră a limbii arabe la un spectacol. Sunetul său poate fi necunoscut celor care nu sunt cunoscuți, dar oferindu-i o șansă vă va uimi cu siguranță.

3. italiană

Cele mai frumoase limbi
Aceasta este limba care a fost vorbită PavarottiDante și da Vinci. Limba italiană a fost cea mai folosită limbă în lumea artei, a operei și a romantismului. Chiar și în versiunea sa vorbită, această limbă sună la fel ca într-un cântec pentru acei vorbitori care nu sunt nativi. Limba italiană sună atât de pasional și romantic.

4. Chineză

Cele mai frumoase limbi
Dialectul chinezesc are diferite tipuri. Cu toate acestea, majoritatea au caractere scrise identice. Există mii de caractere pe care un vorbitor de chineză ar trebui să le învețe, deoarece fiecare caracter corespunde unui cuvânt în comparație cu alfabetul scris și citit, care cuprinde doar aproximativ 25-45 de simboluri. In afara de asta, caractere chinezesti sunt strâns legate de cultura sa și se transmite din generație în generație. Istoria, dificultatea și complexitatea sa le fac cu adevărat rafinate. Caligrafia chineză a fost apreciată ca o formă de artă încă de atunci.

5. Cehă

Cele mai frumoase limbi
Există un lucru extraordinar în această limbă. Cehia, o ramură a limbii slave, are complet un sunet unic, ř, un sunet „rzh” în parte din numele de familie al lui Antonin Dvořak, ceea ce face această limbă interesantă. Poate că, din moment ce poziția sa geografică este între Est și Vest, care poate fi numită Europa Centrală, într-un fel sună mai puțin slavă și ca și alte limbi, în principal germanice, care îl cuprind.

6. Wolof

Pe coasta Africii de Vest, țări ca Gambia, Mauritania și Senegal vorbesc wolof ca limbă maternă. Devine o limbă comună sau lingua franca în regiune care, de asemenea, în timp dezvoltă un corp considerabil în poezie și în cântec. În timpul anilor 1960, Alfabetul Garay a fost format de un artist senegalez care este folosit de unii oameni până în prezent. Veți avea o experiență plină de bucurie ascultând un cântec sau o limbă vorbită, sau chiar grozavă atunci când sunt combinate. De asemenea, iese mai bine în rap.

7. finlandeză

Cele mai frumoase limbi
Inspirația lui JRR Tolkien în creare Quenya sau Înaltul elfic este finlandezul, membru al finno-ugricului, grup de limbi nordice. Auzindu-le pe ambele, te lasă fără îndoială asupra conexiunii sale. Sunetul acestuia nu seamănă deloc cu celelalte din Europa, cu excepția celui estonic și extrem de îndepărtat, cel maghiar. Are o intonație minunată și o calitate staccato plăcută, care se transformă bine în poezie și muzică, pe care, de asemenea, sună neobișnuit de bine în formă reggae.

8. Cherokee

Cele mai frumoase limbi
Această limbă este originară din comunitatea Cherokee și sunt indigene din America de Nord, partea de sud-est. Literatura în limba Cherokee a fost publicată în cantitate considerabilă, probabil pentru că au propriul sistem de scriere de la mijlocul secolului al XIX-lea. Un silabar a fost dezvoltat de Sequoyah pentru a-l ilustra în scris, ceea ce înseamnă că fiecare simbol are o silabă completă corespunzătoare. Pe atunci, Cherokee s-a confruntat cu dispariția, datorită acestor tineri Cherokees care s-a interesat să învețe această limbă frumoasă precum și să o mențină viabilă.

9. galeză

Cele mai frumoase limbi
Această limbă a arătat o putere copleșitoare în contrast cu fluxul de neoprit al englezei, chiar dacă este vorbită nativ pe o insulă din care se dezvoltă engleza. În ultimele decenii, a trecut printr-un proces de revitalizare care ar putea fi capabil să acționeze ca un model pentru limbile minoritare care sunt pe cale de dispariție în întreaga lume. Țara Galilor este acum o societate bilingvă, oficial.

10. bengaleză

Cele mai frumoase limbi
Bengali este printre limbile frumos vorbite în subcontinentul indian, cu un sistem de scriere superb și are sunet curgător. Acesta a fost folosit de Rabindranath Tagore în crearea artei sale. Este printre cei mai mari poeți din lume. A existat, de asemenea, un strigăt când oamenii au fost forțați să folosească urdu în studiile lor pe tot parcursul vieții. Au fost niște studenți care au murit luptând pentru dreptul lor de a folosi bengaleza. Până acum, bengaleza este încă o limbă vorbită de 230 de milioane de cetățeni din Bangladesh și India.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.