Cele mai mari 10 lanțuri de fast-food din lume

0
981

[ad_1]

O problemă specială care îți vine în minte atunci când călătorești este unde poți găsi mâncarea ta preferată. Din fericire, servicii de diferite fast-food-uri sunt disponibile peste tot în lume, cum ar fi KFC, Domino’s Pizza, Mc Donald și Starbucks. Mai jos sunt cele mai mari 10 lanțuri de fast-food din lume.

1. McDonald’s Fast Food Company

Cele mai mari lanțuri de fast-food

Credit imagine: hxdbzxy / Shutterstock.com

Acesta este cel mai mare lanț de fast-food din lume, care are 35.000 de magazine în peste 119 țări. Aproximativ 68 de milioane de consumatori vizitează McDonalds în fiecare zi, care este peste populația Marii Britanii.

Produsul semnătură McDonald’s este hamburgerul său, care vinde 75 de bucăți în fiecare secundă. Alte produse principale sunt cartofii prăjiți, deserturile, băuturile răcoritoare și sandvișurile cu pui.

În 1940, Maurice și Richard McDonald’s și-au început afacerea în San Bernardino, California. În prezent, au peste 1,7 milioane de angajați. Acest lanț alimentar internațional colaborează cu unele companii de divertisment care au devenit cel mai mare distribuitor de jucării.

2. Kentucky Fried Chicken

cele mai mari lanțuri de fast-food

Credit imagine: Radu Bercan / Shutterstock.com

Această companie este al doilea cel mai mare restaurant din lume, înființat în 1930 la Kentucky de Colonelul Harland Sanders, iar imaginea lui a fost folosită ca logo al lor și în reclamele KFC. Astăzi, au 18.875 de magazine în peste 118 de țări. Aproximativ 8 milioane de consumatori patronează KFC în fiecare zi, și asta doar în SUA.

Rețeta este încă necunoscută, deoarece este păstrată în siguranță la Louisville, în statul Kentucky. Ei aruncă puiul nevândut în 90 de minute pentru a-i asigura prospețimea. KFCProdusele din meniul principal includ pui cu floricele de porumb, diferite alimente pentru degete și burgeri de pui.

3. Pizza Hut

cele mai mari lanțuri de fast-food

Credit imagine: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Cel mai mare serviciu de livrare de pizza din lume este Pizza Hut. Cu peste 6.000 de restaurante doar în SUA și alte 5.139 de magazine în 93 de țări. A fost inițiat de Frank și Dan Caney în 1958 în orașul Kansas.

Pizza Hut a fost primul care a livrat vreodată o pizza stației spațiale internaționale (lansată pe nava spațială Soyuz). Pe tot parcursul anului, au folosit 300 de milioane de kilograme de brânză care provine din procesarea a 360 de milioane de litri de lapte.

4. Metrou

Cele mai mari lanțuri de fast-food Jonathan

Credit imagine: Papin Lab / Shutterstock.com

Operând în peste 107 țări, the Metrou are un total de 42.174 de restaurante. Sandvișurile de la metrou au 38 de milioane de opțiuni pentru clienții lor. Ei furnizează 7,6 milioane de sandvișuri la metrou în fiecare zi. Numărul de sandvișuri pe care le produc într-un an este suficient pentru a închide pământul de 14 ori!

Produsul semnătură al Subway este sandvișul Submarine. Cu toate acestea, produsele lor variază în conformitate cu locația. Alte produse populare Subway sunt puiul teriyaki, puiul prăjit, subway melt, subway club și tonul.

5. Compania de cafea Starbucks

cele mai mari lanțuri de fast-food

Credit imagine: Natee Meepian / Shutterstock.com

Această companie de cafea din Seattle este cea mai mare din lume. Starbucks are peste 23.187 de magazine în 64 de țări, iar numai în SUA, există 12.973 de magazine. Starbucks oferă băuturi calde și reci, gustări, beri și vinuri. Oferă clienților 87.000 de combinații de băuturi.

Zev Siegl, Jerry Baldwin și Gordon Bowker sunt fondatorii Starbucks în 1971. Este fascinant că din 1987, încă două magazine noi sunt deschise în fiecare zi. Starbucks folosește 2,3 miliarde de pahare de hârtie și lapte, în valoare de 93 de milioane de galoane în fiecare an.

6. Dunkin’ Donuts

cele mai mari lanțuri de fast-food

Au peste 11.000 de filiale în 3 țări și servesc în principal cafea și produse de patiserie. Principalele produse ale Dunkin’ Donuts sunt sandvișurile, produsele de patiserie, băuturile răcoritoare, de asemenea, băuturile cu gheață și băuturile calde.

În 1950, chiar primul Dunkin’ Donuts magazin deschis în orașul Quincy, Massachusetts, iar sloganul companiei a fost „American run on Dunkin” din 2006. Astăzi, oferă cafele cu mii de arome diferite și s-au mutat la compania Coca-Cola de la PepsiCo, cu care s-au ocupat. din 2012.

7. Burger King

cel mai mare lanț de fast-food

Credit imagine: Savvapanf Photo / Shutterstock.com

Acest lanț internațional de hamburgeri are peste 13.000 de restaurante în 79 de țări din întreaga lume și al treilea dintre cel mai mare lanț de hamburgeri din SUA. Peste 1 milion de consumatori vizitează magazinul de burgeri în fiecare zi în întreaga lume. Sandvișul Whopper a fost introdus în anul 1957 și este Burger King’s produs de semnătură. Vânzările sandwich-ului burger king Whopper au peste 1,9 milioane în fiecare zi în toată lumea.

8. Compania Papa John’s Pizza

cel mai mare lanț de fast-food

Credit imagine: DutchMen / Shutterstock.com)

În SUA, a 4-a dintre cele mai mari livrări de servicii de pizza este Papa John’s, care are un total de 34 de servicii disponibile. Există 4000 de restaurante Papa John’s, dintre care 3200 se găsesc în SUA. Primul restaurant a fost deschis de fondatorul său, John Schnatter, în Indiana în 1984. Sloganul companiei este „Better Ingredients, Better Pizza”.

Papa John a fost prima unitate de comandă de pizza online, care a început în 2002 în SUA. În prezent, veniturile sale nete sunt de aproximativ 1,4 miliarde de dolari și are peste 205.000 de angajați.

9. Dairy Queen

cel mai mare lanț de fast-food

Credit imagine: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Dairy Queen este disponibil în 6000 de locații diferite din întreaga lume. Acesta operează în aproximativ 18 țări, în afară de Statele Unite. Peste 600 de restaurante funcționează doar într-un singur stat din SUA, care este în Texas.

În 1940, John Fremont McCullough a înființat Dairy Queen, iar primul magazin a fost situat în statul Illinois, orașul Joliet. Produsul de semnătură al lui Dairy Queen a fost înghețata soft-service și o imagine ca aceasta este prezentată pe sigla companiei lor. De asemenea, servesc cartofi paihot dog, burgeri, pui prăjit procesat și dulceață congelată.

10. Compania Domino’s Pizza

cel mai mare lanț de fast-food

Credit imagine: Michaelasbest / Shutterstock.com

Această companie este a doua după cea mai mare livrare de servicii de pizza din SUA, liderul fiind Pizza Hut. Pizza Domino are un total de 10.000 de magazine în 70 de țări. Au diferite tipuri de stiluri de crusta de pizza, în funcție de locația magazinului. În meniurile principale ale Domino’s sunt incluse sandvișuri la cuptor, boluri de pâine și paste.

Ei vând băuturi din produse Coca-Cola. Deși mii de magazine Domino’s se află în SUA, șoferii lor de livrare încă călătoresc un milion de mile săptămânal. Cea mai aglomerată zi de livrare a lui Domino este în timpul Super Bowl-ului de duminică, în care se livrează milioane de pizza Domino.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.