Cele mai mari note de la Jocurile Olimpice

0
1404

La numai 14 ani, cu sapte note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comaneci a stabilit un record mondial, la 18 iulie, pentru cele mai multe note de 10 obtinute vreodata la Olimpice. Din 1976, niciun gimnast nu a mai obtinut nota 10 la vreo editie a jocurilor. Totodata, ziua de 18 iulie a fost declarata de Academia Recordurilor Mondiale drept Ziua Recordurilor Mondiale, in care sa-ti amintesti cea mai frumoasa evolutie din istoria Jocurilor Olimpice. Editia revistei americane de renume „Times magazine, publicata imediat dupa performanta Nadiei, a ales sa puna pe prima pagina fotografia tinerei de 14 ani, iar intr-un colt, pe aceeasi coperta, a aparut o poza mica care ilustra prima fotografie de pe planeta Marte. Totodata, Nadia Comaneci este singura persoana care a ajuns simultan pe coperta revistei „Times Magazine, Sports Illustrated si „Newsweek, ca sa nu mai mentionam si pe copertile altor milioane de publicatii de presa din lumea intreaga.

1976 Olympic Games, Montreal, Canada, Women's Gymnastics, All Round Competition, Romania's Nadia Comaneci celebrates winning the gold medal  (Photo by Bob Thomas/Getty Images)
1976 Olympic Games, Montreal, Canada, Women’s Gymnastics, All Round Competition, Romania’s Nadia Comaneci celebrates winning the gold medal (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

nadia3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.