Cele mai periculoase alimente pentru câini găsite frecvent în bucătărie

0
564

Știați că majoritatea alimentelor pe care le consumăm nu sunt potrivite pentru cel mai bun prieten al tău? Da, ai citit-o corect. Știu că e greu de spus nu, mai ales când vezi ochii lor drăguți, cațelari, care par să spună: "Vă rog să-mi salvați o bucată". Dar aveți grijă! Unele dintre alimentele pe care le place să le mănâncă sunt, cu siguranță, potrivite pentru ei.

Trebuie să știi care sunt cele care le dăunează pentru a proteja bunăstarea câinelui tău. Este mai bine în siguranță decât îmi pare rău, ca să spunem așa, să acorde o atenție la cele 10 cele mai periculoase alimente pentru câini de obicei găsite în bucătărie.

Împărtășește-le, astfel încât ceilalți să știe cum să-și protejeze câinii.

10. Avocado

Dangerous Foods for Dogs

Nu există nici o îndoială că acest fruct este atât de hrănit, dar sunt sigur că nu doriți ca câinele dvs. să fie otrăvit de persan. Această substanță chimică, inerentă avocado, este foarte toxică. S-ar putea să infecteze nu numai câinele în special, ci și cele mai multe animale. Doar o mușcătură a fructelor poate provoca dureri de stomac și tulburări de stomac care includ diaree și vărsături.

9. Stafide și struguri

Dangerous Foods for Dogs

Nu vrei ca câinele tău să facă dializă, nu-i așa? Trebuie să fie îngrozitor. Pentru a împiedica animalele de companie să treacă printr-o asemenea agonie, nu le permiteți niciodată să mănânce stafide și struguri. Otrare prin aceste alimente ar putea duce la insuficiență renală acută.

8. Ceai, cafea și altele care conțin cafeină

Dangerous Foods for Dogs
Cafeaua, ca ciocolata, contine cafeina, un stimulant. Substanța amară are un efect direct asupra sistemului nervos central al animalului tău, ca să nu mai vorbim de inima lui. Palpitația și vărsăturile sunt cele mai frecvente manifestări ale otrăvirii. În cele mai severe cazuri, ar putea duce și la moarte.

7. Nuci de macadamia

Au fost raportate mai multe cazuri de otrăvire cu nuci de macadamia printre câini. Acesta conține o toxină care poate restrânge funcția locomotorie a câinelui. Acest lucru poate duce la depresie, vărsături, slăbiciune, dureri articulare sau musculare, mers și umflături ale articulațiilor.

6. Lapte și produse lactate

Dangerous Foods for Dogs

Știați că intoleranța la lactoză este, de asemenea, răspândită în rândul câinilor? Ca atare, așteptați diaree și gaz excesiv dacă lăsați cainele să bea lapte sau să mănânce înghețată. Cu toate acestea, unele produse lactate, cum ar fi brânza și iaurtul, pot fi bune pentru câinele dvs. într-o cantitate modestă.

5. Ceapa si usturoiul

Dangerous Foods for Dogs

Deși cunoscute în lumea plantelor pentru beneficiile uimitoare ale acestora în sănătate, sulfoxizii și disulfurile sunt prezente în ceapă și usturoi, care ar putea deteriora celulele roșii din sânge și ar putea cauza anemie. Otrarea cu substanțele găsite în aceste alimente poate fi dificilă deoarece simptomele pot apărea numai după trei până la patru zile după ce au fost ingerate. Punctele slabe și reticentele de mișcare pot fi văzute de acei câini afectați. Ele sunt, de asemenea, epuizate chiar și după un exercițiu moderat.

4. Carne brută și pește

Dangerous Foods for Dogs

Carnea și peștele care sunt crude pot fi un teren favorit pentru reproducerea bacteriilor care provoacă intoxicații cu alimente. De asemenea, ouă crude. În afară de bacterii, există o varietate de pești care adăpostesc creșterea paraziților. Somonul este unul. Somonul brut conține paraziți care pot duce la otrăvire la câini. Nu întârziați tratamentul atunci când știți că câinele dvs. a mâncat-o. Boala ar putea fi letală după două săptămâni de infecție.

3. Alcoolul

Dangerous Foods for Dogs

Alcoolul este toxic pentru animalul dvs. de companie canin. Orice îndrăgostit câine nu-i va permite animalului să se îmbete. Ca și efectele sale asupra oamenilor, câinii care sunt intoxicați cu alcool vor vomita, vor avea diaree și vor avea depresie a sistemului nervos central (CNS). De asemenea, câinele dvs. poate avea, de asemenea, probleme de coordonare, probleme de respirație, tremor și, mai rău, este comă sau chiar moarte.

2. Xilitol

Dangerous Foods for Dogs

Atrăgătoare așa cum sunt, guma de mestecat și bomboanele conțin Xilitol, un îndulcitor fără zahăr. Poate provoca otrăviri alimentare. Urmăriți-vă cu atenție câinele, deoarece atunci când este ingerat chiar și într-o cantitate destul de mică, acesta ar putea afecta negativ bunăstarea câinelui dvs. Gradul de intoxicare cu xilitol poate duce la hipoglicemie sau la scăderea nivelului de zahăr și convulsii. De asemenea, poate provoca eșecul ficatului și, în cele din urmă, moartea.

1. Ciocolata

Dangerous Foods for Dogs

Bomboanele conțin teobromina, un stimulant din planta de cacao, care poate fi bun pentru oameni, dar poate fi letală pentru câini. Cantitatea de teobromină este direct proporțională cu intensitatea culorii ciocolaților; adică, bomboanele mai închise conțin o cantitate mare de stimulent. Toxicitatea acestuia depinde de dimensiunea câinelui și de conținutul de cacao din ciocolată. Doar când te simți fericit atunci când mănânci ciocolată, nu cu câinii tăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.