10 cele mai infricosatoare boli care afectează oamenii

0
1062

Fiecare boală a fost o primejdie a lumii care amenință orice ființă umană. Cauzează suferință, disperare și durere celor care o au. Unele boli pot avea ca rezultat distrugerea vieții sau chiar moartea.

Sute de astfel de boli mai înspăimântătoare sunt cele mai grave. Merită să știți aceste tipuri de boli și pariez că nu ați auzit unele dintre aceste boli înspăimântătoare înainte.

Mai jos sunt cele 10 boli cele mai infricosatoare care afecteaza oamenii.

1. Noma – aka Cancrum Oris

most scary diseases: noma
Credit de imagine: Brian L. Fisher, Academia de Științe din California [CC BY 2.5]

Fața, organele genitale sau gura sunt părțile care sunt de obicei afectate de Noma. Este un tip de gangrena care progresează rapid. Prevotella intermedia și Fusobacterium necrophorum sunt două tipuri de bacterii care provoacă boala și sunt cele mai frecvent observate la copiii subnutriți cu vârste între doi și cinci ani. Acest tip de boală apare în mod normal în Asia și Africa, dar unele cazuri au fost documentate și în SUA și în Europa.

În cele din urmă, Noma va avea ca rezultat anomalie facială. Bacteria contaminează țesutul care înconjoară gura. Ulcerul, după aceea, crește și țesuturile care înconjoară obrajii și buzele – care mai târziu conduc la pierderea dinților și la deformarea feței.

2. Worm Filarial – cunoscut sub numele de Loa Loa Worm

Most scary diseases: Filarial worm
Sursa imaginii: www.ddtd.org

Viermii filariali își găsesc drumul spre ochii gazdei și vor trăi în cele din urmă acolo. Cu toate acestea, acești viermi nu au o tabără permanentă în ochi, dar probabil pot locui în alte zone ale corpului. Aceasta conduce la elefantizare atunci când se întâmplă acest lucru, în care membrul inferior al gazdei devine agresiv mărit, la fel ca elefantul.

Durerile abdominale, papule, erupții cutanate și artrita sunt celelalte simptome ale Loa Loa Worm. Medicamentul anti-helmintic este de obicei tratamentul pentru această afecțiune.

3. Sindromul de scurgere sistemică capilară – cunoscută și sub numele de Boala lui Clarkson

most scary diseases: Systemic capillary leak syndrome
Sursă de imagine: jsnma.org

SCLS este o boală medicală extrem de rară care prezintă episoade de scurgere enormă a plasmei și a componentelor sanguine în vasele de sânge către structura vecină a corpului care include cavitățile corpului și mușchii.

Slăbiciunea, umflarea feței și a extremităților, ușurința și greața sunt rezultatul acestei tulburări. Pe măsură ce fluidele din aceste vase de sânge scurg progresiv spre spațiul extravascular, tensiunea arterială a pacientului devine extrem de scăzută. Acest fenomen periculos poate deteriora organul și poate duce la moarte.

4. Eumycetoma – alias Madura's Foot

most scary diseases: Eumycetoma
Credit: Halfalah / commons.wikimedia.org

Eumycetoma, o infecție fungică, afectează în principal picioarele și picioarele, dar această boală poate afecta, de asemenea, anumite părți ale corpului. Umflarea zonelor pline de puroi se poate dezvolta pe picioarele afectate care pot împiedica capacitatea pacientului de a-și mișca membrele sau de a merge. Din păcate, infecția se poate răspândi și în alte părți ale corpului.

Injuratia fara durere poate fi observata pe masura ce infectia incepe. Alți oameni consideră că acest simptom precoce nu este semnificativ și nu necesită îngrijiri medicale, punându-le astfel în cel mai rău caz, în cele din urmă, datorită diagnosticării târzii a bolii.

Eumicetomul apare frecvent în America de Sud și Centrală, India și Africa. Cea mai bună prevenire a acestei infecții este să vă păstrați picioarele și mâinile curățite, să respectați igiena adecvată și să purtați încălțăminte potrivită atunci când vă plimbați pe câmpuri.

5. Leprozia – cunoscută și ca boala lui Hansen

most scary diseases: Leprosy

micobacterium leprae este o bacterie care provoacă lepră. Leprozia este o afecțiune infecțioasă care afectează ochii, tractul respirator și pielea, care poate duce la leziuni ale nervilor. Leziunile cutanate sunt dezvoltate la persoanele cu lepră și pot provoca desfigurări, care nu sunt reversibile dacă nu sunt tratate.
Boala sau lepra lui Hansen nu este considerată o boală foarte contagioasă, dar se poate răspândi prin picături care sunt de obicei din nas sau din gura pacienților netratați. Aceasta poate fi vindecată cu terapie multiplă.

6. Vibrio Vulnificus

most scary diseases: Vibrio Vulnificus
Din colecția de imagini a Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor

Durerea abdominală severă, diareea, dermatita și vărsăturile sunt unele dintre manifestările clinice ale Vibrio vulnificus . În cea mai mare parte, dobândite de stungra de stingrays, înot în timp ce au o rană deschisă și mâncărime crud crud. Bacteria din Vibrio vulnificus poate afecta sângele și ficatul, poate slăbi sistemul imunitar și poate fi fatală dacă nu se administrează imediat tratament medical.

O scădere a nivelurilor de sare și creșterea temperaturii pot duce la propagarea bacteriilor așa cum se crede.

7. Sindromul Regional de Durere Complexă – aka CRPS

most scary diseases:Complex Regional Pain Syndrome
Sursa imaginii: emedicine.medscape.com

CRPS este o boală care determină o persoană să sufere de dureri debilitante și agresive, cu un accident vascular cerebral simplu de pe pielea pacientului. A apărut din defalcarea sistemului nervos central (CNS), în mod normal, după o leziune gravă. Stabilarea, tristețea, arderea, șlefuirea sau durerea pulsantă sunt unele dintre simptomele sale. În mod normal, începe în mâini și se poate răspândi pe
tot corpul. Amorteala, insomnia, durerea articulara si amorteala sunt o parte din cealalta cauza a CRPS.

Potrivit unui studiu, pacienții care au fost diagnosticați cu CRPS pot depăși tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și tulburarea de anxietate. Bine că CRPS este tratabil prin terapie fizică și chirurgie.

8. Pica

most scary diseases: pica
Credit: Sera Young, Columbia University Press

Pica este un fel de tulburare de alimentație în care o persoană consumă compulsiv lucruri care nu au valoare nutritivă. Pacienții afectați mănâncă tot felul de vopsea, păr, lucruri grosiere, cum ar fi fecalele și chiar murdăria. O persoană cu această tulburare de alimentație are riscul de a avea anemie, obstrucții intestinale, infecții și toxicitate atunci când substanțele toxice sunt ingerate ca plumbul.

Este frecvent observat la copii comparativ cu adulții. Abordarea multidisciplinară a lucrătorilor sociali, medicilor și psihologilor și a strategiilor comportamentale sunt incluse în tratamentul lui Pica.

9. Fibrodysplasia Ossificans Progressive – aka FOP

most scary diseases: Fibrodysplasia Ossificans Progressive
Sursa imaginii: medicalbag.com

FOP este una dintre bolile rare și tratamentul pentru această afecțiune este extrem de dificil. De obicei, corpul nostru, atunci când este deteriorat, poate fi vindecat de la sine. Cu toate acestea, la pacienții care au fibrodysplasie, vindecarea survine, dar țesuturile (inclusiv tendoanele, ligamentele și mușchii), atunci când sunt deteriorate, nu sunt înlocuite cu țesuturi noi, ci cu oase.

Oasele nou dezvoltate nu au îmbinări flexibile care conduc la imposibilitatea de a se mișca. Un prejudiciu suplimentar va avea ca rezultat deteriorarea rapidă și dezvoltarea mai multă osoasă.

Harry Eastlake este un bărbat care a progresat fibrodysplasia ossificans și a supraviețuit până la 40 de ani. El a experimentat un punct în care părțile corpului lui au devenit complet imobile, excluzând buzele. Pentru știință, el a aprobat să-și doneze corpul personal înainte de moartea sa, iar scheletul lui Harry a fost afișat în Philadelphia, Pennsylvania în Mutter Musem.

10. Sindromul Elefanților

most scary diseases: Elephant Man Syndrome

În 1862, Joseph Merrick sa născut în Anglia (Leicester). El a fost sănătos la naștere, dar după ce a crescut, pielea sa a devenit cam ciudată, la fel ca ceea ce puteți vedea cu pielea elefantului. Din acest motiv, el a fost numit "Elephant Man". Fața lui sa transformat în bucăți și partea superioară dreaptă a devenit mai mare și mai mare decât partea superioară stângă; membrele inferioare au crescut enorm, de asemenea, mai mari decât în mod normal.

Cauza principală a condiției lui Iosif este încă un mister. Conform unor teorii, din cauza experienței tragice a mamei sale, mama sa a depășit trauma emoțională. În timp ce mama ei a fost însărcinată în acea perioadă, ea a fost, din păcate, zdrobită de acești elefanți, astfel încât unii dintre oameni au crezut că acesta a fost motivul pentru care Merrick a luat boala.

Alții, pe de altă parte, au crezut că Joseph are sindromul Proteus în care dezvoltarea osoasă crește anormal, ceea ce provoacă dezvoltarea tumorilor în întregul corp. În opinia unor experți, Joseph are un sindrom Proteus combinat și alte afecțiuni care includ neurofibromatoză, hipertoză și microcefalie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.