Esti obsedat de o alimentatie sanatoasa?

0
1606

In secolul vitezei avem tot felul de obsesii si de fobii. Totusi, o alimentatie sanatoasa nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, nu-i asa? Sau ma insel? Specialistii au demonstrat ca obsesia de o alimentatie sanatoasa este denumita ortorexie. Aceasta obsesie se manifesta prin preocuparea excesiva fata de alimentatia sanatoasa.

Un nou tip de OBSSESIE.

Ortorexia are potentialul de a ne domina psihicul si putem risca sa ne imbolnavim foarte usor. Ca orice alta boala, este greu sa o recunoastem sau sa ii gasim o rezolvare. Asemanatoare cu anorexia, ortorexia se manifesta printr-o obsessie majora fata de alimentele consumate. De exemplu, o persoana care sufera de aceasta boala va refuza sa mai mearga la o petrecere, nunta sau botez, din teama ca nu va avea ce sa manance acolo, majoritatea alimentelor fiind procesate. De asemenea, se va simti foarte vinovat/a dupa consumarea unei simple bomboane, gandindu-se ca aceasta a fost procesata si poate contine prea multe zaharuri.

Stii ca suferi de aceasta boala atunci cand :

  • Petreci mai mult de 3 ore pe zi gandindu-te la ceea ce mananci
  • Va planificati mereu meniul cu o zi inainte
  • Dieta va izoleaza de prieteni?
  • Va simtiti vinovati atunci cand va abateti de la dieta stabilita?
  • Ati fost mai strict in alegerile alimentare?

Pentru a putea depasi aceasta situatie este nevoie de ajutorul unui psihoterapeut, insa la fel de importanta este si prezenta nutritionistului. Tratamentul poate fi format din consiliere, dar si din introducerea in mod treptat a diverselor alimente care erau refuzate pana atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.