In martie 2013, un rezident in varsta de 25 ani al orasului Miami, pe nume Jia Li a comandat un notebook de pe magazinul online al Microsoft. Cand coletul a ajuns cateva zile mai tarziu, acesta parea dubios.
„Coletul era infasurat in banda de securitate. De aceea, ma tot intrebam <<ce e asta?>>. L-am deschis si am vazut ceva ce nu mai vazusem niciodata.”
Daca obiectul din poza iti pare cunoscut, probabil ca ai sau ai avut un Xbox One. Este colorat alb si are si are un pattern neobisnuit in partea din stanga, insa este, intr-adevar, un Xbox One, dupa cum se poate vedea si din imaginea de mai jos.
Cum s-a putut intampla asa ceva?
Intr-o companie asa de mare ca Microsoft, cu peste 100000 angajati, greselile sunt inevitabile. Unele proiecte sunt dezvaluite inainte de termen, unele email-uri ajund unde nu trebuie, etc. In ingrijorarea lor de a evita astfel de lucruri si a proteja proiectul de hackerii ce doreau, prematur, informatii si chiar de alti angajati care le oferau, Microsoft a avut ideea de a ascunde prototipurile la vedere. Versiunile beta ale Xbox One au fost depozitate intr-o parte mai putin sigura a unui depozit din care se faceau livrari. Astfel, cineva a incurcat notebook-ul ce trebuia livrat tot din acest depozit, cu unul dintre prototipuri.
Ce s-a intamplat, pana la urma, cu prototipul?
In urma unor negocieri, Jia Li a inapoiat prototipul in schimbul unui Xbox 360 nou nout, un Kinect si notebook-ul pe care l-a comandat initial.
Doua luni mai tarziu, Microsoft a dezvaluit Xbox One in Redmond, SUA. Dupa alte 6 luni, Xbox One era lansat pe piata.