10 cel mai impresionant fenomen de inginerie modernă a lumii

0
808

În ultima săptămână, am împărtășit cu dvs. cele mai uimitoare minuni arhitecturale ale lumii antice și moderne. Acum știm cu toții că arhitectura funcționează mână în mână cu ingineria în zilele noastre pentru a face viața modernă atât elegantă, cât și convenabilă. Acestea fiind spuse, în această săptămână în 10 mai, vă aducem cel mai impresionant fenomen de inginerie modernă din lume .

Millau Viaduct, Franța

modern engineering phenomenon

Găsit în nordul Franței, în râul Tarn. Viaductul Millau este considerat cel mai înalt pod din lume. Acest fenomen modern de inginerie nu este doar o structură a francezilor, ci și o operă de artă.

Nord-European de conducte de gaz, Europa

modern engineering phenomenon

Acum, mai cunoscut sub numele de Nord Stream, gazoductul nord-european este o conductă subacvatică în Marea Baltică. Are 2 linii paralele, care au fost inaugurate în 2011 și 2012 ulterior.

Bailong Lift, China

modern engineering phenomenon

Construit în Hunan Xiang Xhangjiajie parc național forestier, este considerat a fi cel mai mare și mai greu ascensor în aer liber din lume. Efectul asupra mediului al exploatării a fost pus la îndoială și de către ecologist, mai ales că locația se află într-unul dintre siturile de patrimoniu mondial declarate de UNISEF.

Insulele Palm, Dubai

modern engineering phenomenon

Insulele Palm sunt 3 insule artificiale construite ca reclamă de teren de către o companie deținută de guvern în Dubai. Insulele sunt construite pentru a forma forma unui palmier acoperit cu o semilună. Cu toate acestea, depinde de cât de creativă este mintea publicului, unii tineri ar putea să-l vadă ca pe un Squidword ca și mine.

Eurotunnel

modern engineering phenomenon

Conectând Marea Britanie și Franța, Eurotunelul permite transportul de călători și de transportul de vehicule. Serviciile de tunel / navetă sunt deținute și gestionate de o companie privată înregistrată atât la Paris, cât și la Londra.

Pan-STARRS, Hawaii

modern engineering phenomenon

Fotografie de credit: https://i.ytimg.com

Telescopul Pan-STARRS sau Panoramic Survey și Sistemul de răspuns rapid sunt situate în Hawaii și sunt utilizate ca un observator. Această structură funcționează 24/7 pentru a urmări continuu cerul pentru orice variabile necunoscute plutitoare / care zboară / se mișcă.

USS GW Bush, în Norfolk

modern engineering phenomenon

Această navă de război a început în 2003, iar construcția a fost finalizată în 2009. Sa raportat că ea costă 6,2 miliarde de dolari și este acum cea mai mare navă din emisfera nordică.

Orașe ecologice plutitoare verde

modern engineering phenomenon

Fotografie de credit: linternaute.com

Încă în curs de dezvoltare, aceste insule proiectate în Lilypad sunt planificate să fie interconectate și alimentate de surse regenerabile de energie.

Burj Khalifa, Emiratele Arabe Unite

modern engineering phenomenon

Fost cunoscut sub numele de Burj Dubai, a fost redenumit după inaugurarea președintelui Abu Dhabi. Fabricat din beton armat pe exteriorul său, cel mai înalt zgârie-nori din lume până în 2008 dispune de instalații sanitare, aer condiționat, lift și ferestre de curățat.

Langkawi Skybridge, Malaezia

modern engineering phenomenon

Cea mai lungă punte de cablu pietonală din lume. Deschis oficial în 2005, acest pod este de 125 de metri lungime și poate fi accesat cu mașina de telecabină, apoi Sky Glide, care este un lift înclinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.