10 cele mai bune plaje din lume

0
250

Următoarea este o listă cu cele mai bune 10 plaje din lume, potrivit cărții National Geographic: 10 Cele mai bune dintre toate

1. Seychelles

Cele 115 componente ale acestui arhipelag din Oceanul Indian sunt o stațiune populară și una dintre cele mai fotografiate plaje din lume. Apa turcoaz este relativ superficială și protejată de valurile oceanului de un recif. Una dintre cele mai populare plaje este plaja din Anse Source d'Argent pe insula La Digue.

10 Best Beaches In The World: Seychelles

10 cele mai bune plaje din lume: Seychelles

2. Maldive

Această țară insulară din Oceanul Indian se întinde pe Ecuatorul sud-vest de Sri Lanka. Se compune din 1.102 de insule și este o stațiune populară pentru turiști care doresc doar să se relaxeze pe plajă, precum și turisti mai aventurieri care doresc să înoate sau să se scufunde cu pești tropicali.

10 Best Beaches In The World: Maldives

10 cele mai bune plaje din lume: Maldive

3. Bora Bora, Polinezia franceză

Bora Bora este o insulă din Polinezia franceză, în Oceanul Pacific. Are doar 29 km și în centrul insulei sunt rămășițele unui vulcan disparut care se ridică la două vârfuri, Muntele Pahia și Muntele Otemanu, cel mai înalt punct situat la 727 m (2,385 ft). Este înconjurat de o lagună și un recif de barieră și este o destinație turistică importantă pentru plajele sale izolate, hoteluri intime și atmosferă liniștită.

10 Best Beaches In The World: Bora Bora

10 cele mai bune plaje din lume: Bora Bora

4 . Hamptons, New York

Hamptons sunt un grup de sate situate de la Southampton până la sfârșitul insulei de la Montauk. Are unele dintre cele mai frumoase plaje din Long Island. Are o coastă nealterată, dune de vânt și fluturi de iarbă care mărginesc Oceanul Atlantic. Hamptons au unele dintre cele mai scumpe proprietati rezidentiale din SUA

10 Best Beaches In The World: The Hamptons

10 cele mai bune plaje din lume: Hamptons

5. Plaja Lanikai, Hawaii

Această mică plajă de 0,5 mile a fost în mod constant clasată printre cele mai bune plaje din lume. Coasta este protejată de un recif de coral din apropiere, care menține surful relativ calm și apa este mereu verde. Datorită poziției sale în partea de est a insulei, Lanikai este recunoscută ca fiind un loc minunat pentru a viziona răsăritul lunii peste Mokuluas, mai ales în timpul lunii pline.

10 Best Beaches In The World: Lanikai Beach, Hawaii

10 cele mai bune plaje din lume: plaja Lanikai, Hawaii

6. Insula Nantucket, Massachusetts

O insula de 48 km sud de Cape Cod, Massachusetts, in Statele Unite. Împreună cu insulele mici din Tuckernuck și Muskeget, acesta constituie orașul Nantucket. Cele mai populare plaje din insulă sunt Plaja Surfside și Plaja pentru copii și Madaket.

10 Best Beaches In The World: Nantucket

10 cele mai bune plaje din lume: Nantucket

7 . Insula Fraser, Australia

Un patrimoniu enumerat   insulă situată de-a lungul coastei de sud a Queensland , Australia . Lungimea sa este de aproximativ 120 km (75 mi), iar lățimea sa este de aproximativ 24 de kilometri (15 mi). Insula este considerată a fi cea mai mare insulă de nisip din lume, la 18 40 km² de paradis naturale nealterate. Padurile tropicale cu copaci de 1.000 de ani cresc din nisip.

10 Best Beaches In The World: Fraser Island, Australia

10 cele mai bune plaje din lume: Fraser Island, Australia

8 . Sf. Barts

O insulă în Marea Caraibelor, de numai 13 km (13 km). Are 20 de plaje frumoase, cu apă curată și nisip alb. Insula atrage turiști din întreaga lume venind să se relaxeze la plajă și să se bucure de bucătăria franceză.

10 Best Beaches In The World: St. Barts

10 cele mai bune plaje din lume: St. Barts

9. Langkawi, Malaezia

Un arhipelag de 104 insule în Marea Andaman, la aproximativ 30 de kilometri de coasta continentală din nord-vestul Malaeziei. Langkawi este populat cu aproximativ 65.000 de oameni și este cunoscută pentru plajele sale frumoase, cu nisipuri albe și ape limpezi, lângă păduri verzi.

10 Best Beaches In The World: Langkawi

10 cele mai bune plaje din lume: Langkawi

10. Golful Kaunaoa, Hawaii

Situat pe coasta Kohala a insulei Big State din Aloha, Golful Kauna'oa este locul chinezesc hawaian. O lungime de 0,25 mile (lungimea de 0,4 kilometri), plaja în formă de semilună are o mulțime de nisip alb, palmieri și apă caldă, clară și albastră. În plus față de înot și de plajă, cei mai activi turiști pot face aici snorkel sau plimbare cu boogie. În timpul nopții, puteți încerca să prindeți o privire de înot cu raze Manta.

10 Best Beaches In The World: Kaunaoa Bay, Hawaii

10 cele mai bune plaje din lume: Kaunaoa Bay, Hawaii

plajă insule mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.