10 cele mai vizitate parcuri naționale din Statele Unite

0
270

Statele Unite au 59 de parcuri naționale. Parcurile naționale sunt zone protejate operate de Serviciul Parcului Național. Mai jos este o listă cu cele mai vizitate 10 parcuri naționale din 2012.

1. Parcul Național Munții Smoky – 9 milioane de vizitatori.

Cu peste 9 milioane de vizitatori pe an, Parcul Național Great Mountains este cel mai vizitat parc național din Statele Unite, unul dintre cele mai populare atracții din SUA în general. Parcul este situat în statele din Tennessee și Carolina de Nord și a fost înființat în 1934. Acest sit al patrimoniului mondial UNESCO găzduiește peste 400 de specii de vertebrate, 100 de specii de arbori și 5000 de specii de plante. Atracția principală a parcului este drumeția, oferind peste 300 de kilometri de trasee.

Most Visited National Parks In The US: Great Smoky Mountains

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Munții mare de fum

2. Parcul Național Grand Canyon – 4,3 milioane de vizitatori.

Grand Canyon, cel mai renumit canion din lume, a fost înființat ca parc național încă din 1919. Acest canion uimitor are o lungime de 446 km, ajunge la o lungime de 1,6 km și până la 15 mile (24 km) lățime. A fost sculptat de râul Colorado într-o perioadă de milioane de ani. Parcul este situat în statul Arizona și a fost declarat Patrimoniului Mondial UNESCO în 1979.

Most Visited National Parks In The US: Grand Canyon

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Grand Canyon

3. Parcul Național Yosemite – 3,8 milioane de vizitatori.

Yosemite a fost înființat ca parc național în 1890, devenind al treilea cel mai vechi parc național după Yellowstone și Sequoia. Situat în statul California, Yosemite este, de asemenea, un sit de patrimoniu UNESCO și conține stânci frumoase, cascade (cascada Yosemite Falls este cea mai înaltă cascadă din America de Nord), trei păduri gigantice de Sequoia și diverse faune sălbatice.

Most Visited National Parks In The US: Yosemite

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Yosemite

4. Parcul Național Yellowstone – 3,4 milioane de vizitatori.

Parcul național Yellowstone a fost primul parc național. A fost înființată în 1872 și este împărțită între statele din Wyoming, Montana și Idaho. Acest loc de patrimoniu UNESCO are zone geotermale uriașe, cu numeroase izvoare termale și gheizere. Râul Yellowstone trece prin parc cu mai multe cascade, împreună cu 4 intervale de munte. Parcul este bine cunoscut pentru fauna sălbatică care cuprinde aproape 60 de specii de mamifere, cum ar fi lupul gri, ursul grizzly, bizonul, râsul și elk-ul.

Most Visited National Parks In The US: Yellowstone

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Yellowstone

5. Parcul Național Rocky Mountain – 3,2 milioane de vizitatori.

Înființată în 1915, acest minunat parc național este situat în statul Colorado. Parcul conține o secțiune din Munții Stâncoși, care conține multe lacuri și păduri, care sunt locuite de o mulțime de faunei sălbatice, inclusiv caprior de mule, oi bighorn, urși negri și pumni.

Most Visited National Parks In The US: Rocky Mountain

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Rocky Mountain

6. Parcul Național Olimpic – 3 milioane de vizitatori.

Acest stat de 922.650,86 de acri în statul Washington a fost înființat în 1938 și a fost declarat un sit al patrimoniului mondial UNESCO în 1981. Parcul conține atât țărmul Pacificului, cât și pădurile tropicale temperate, precum și Muntele Olimp. Zona este cunoscută a fi cea mai umedă zonă a Statelor Unite continentale.

Most Visited National Parks In The US: Olympic

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Olympic

7. Parcul Național Zion – 2,8 milioane de vizitatori.

Situat în Utah, acest parc național oferă canioane colorate de gresie, platouri înalte, turnuri și arcuri naturale. Parcul găzduiește, de asemenea, "The Narrows" – o excursie populară care a fost clasată pe locul 5 în clasamentul National Geographic din cele mai bune 100 de aventuri ale Americii. Excursia are o lungime de 26 kilometri, cea mai mare parte fiind efectuată de mers pe jos în râul Virgin.

Most Visited National Parks In The US: Zion

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Zion

"The Narrows" - the most popular hike in Zion National Park

"The Narrows" – cea mai populară excursie în Parcul Național Zion

8. Parcul Național Grand Teton – 2,7 milioane de vizitatori.

Parcul Grand Teton din statul Wyoming a fost înființat ca un parc național în 1929. Muntele Grand Teton este situat în interiorul parcului și este cel mai înalt munte din gama Teton. Pe lângă munții înalți, parcul conține văi și lacuri frumoase.

Most Visited National Parks In The US: Grand Teton

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Grand Teton

9. Parcul Național Acadia – 2,4 milioane de vizitatori.

Situat în Maine, Acadia este un parc național din 1919. Parcurile includ cea mai mare parte a insulei Mount Desert, precum și alte insule de coastă. Parcul național Acadia prezintă cel mai înalt munte de pe coasta Atlanticului, vârfuri impresionante de granit, țărmuri, păduri și lacuri de apă dulce.

Most Visited National Parks In The US: Acadia

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Acadia

10. Parcul National Valea Cuyahoga – 2,1 milioane de vizitatori.

Înființată ca parc național numai în 2000, Valea Cuyahoga din Ohio a acumulat deja un număr mare de vizitatori în fiecare an. Acest parc are cascade și dealuri cu trasee de drumeții și are numeroase case istorice, poduri și structuri care vă ajută să înțelegeți viața rurală timpurie.

Most Visited National Parks In The US: Cuyahoga Valley

Cele mai vizitate parcuri naționale din SUA: Valea Cuyahoga

natura parcuri de călătorie Statele Unite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.