15 fenomente naturale incredibile
1. Furtuna murdara: Apare atunci cand cenusa unui vulcan produce fulgere
2. Poarta Iadului, un rezervor natural de gaz aprins accidental in 1971 de oamenii de stiinta (ups…). Acum, 40 ani mai tarziu, inca arde.
3. Baloane inghetate inflamabile: baloane inghetate de gaz metan blocate sub Lacul Abraham din Alberta, Canada.
4. Fulgerul Catumbo: un fenomen atmosferic din Venezuela ce se manifesta prin fulgere ce trasnesc de 280 ori pe ora, 10 ore pe noapte, intre 140-160 nopti pe an.
5. Crabii rosii ai Insulei Crăciunului: Anual, 43 milioane de crabi migreaza pentru a-si depune ouale in ocean.
In timpul migratiei, autoritatile inchid majoritatea drumurilor insulei. Acesta dureaza cel putin o saptamana.
6. Fluturii Monarhi: Populatia din estul Americii de Nord este cunoscuta pentru migratia acesteia ce se intinde pe mii de km.
O singura generatie de fluturi nu traieste suficient de mult pentru a finaliza migratia. Femelele isi depun ouale, iar descendentii lor continua migratia.
7. Panze de paianjen ireale: Incercand sa se ferasca de inundatii, paianjenii din Wagga Wagga, Australia s-au adapostit in copaci pe care i-au acoperit in panza.
8. Cercuri din culturi subacvatice in ocean: sunt create de o specie de peste balon pentru a atrage femele
10. Bolovani in forma de sfera, Noua Zeelanda: extrasi de eroziunea zonei costiere, din argilitul in care erau ingropati
11. Marea Gaura Albastra: un canal de scurgere submarin de 300m latime si 120m adancime, aflat pe coasta Belize.
12. Soarele Negru: Format din stoluri de pana la 50000 pasari in unele zone ale Regatului Unit, apare imediat inainte de apus.
13. Cursa Sardinelor: ia loc intre lunile mai-iulie cand miliarde de sardine se deplaseaza de-a lungul costei estice a Africii de Sud.
14. Giant’s Causeway, Irlanda de Nord: o zona de aprox. 40000 de coloane de bazalt rezultate in urma unei eruptii vulcanice antice.
15. Pietrele Navigatoare din Valea Mortii, SUA: Un fenomen geologic prin care pietrele „navigheaza” de-a lungul valii, fara interventia nici unei fiinte vii.
Etichete: adancimi subacvatice, cenusa vulcanica, cercuri subacvatice, copaci acoperiti cu panza, crabi rosii reproducere, crabii insulei craciun, dezastre naturale, drumuri inchise, eruptie cenusa vulcanica, eruptii vulcanice, fenomene, foc din 1970, foc din 1971, foc din 70, foc din anii 70, fulgerul catumbo, fultere venezuela, furtuna murdara, furtuni venezuela, gaura subacvatica, gauri subacvatice, gaz metan sub apa, gaz pe sub apa, gropi subacvatice, insula craciun, migratia sardinelor, migratiile fluturilor, natura, noua zeelanda bolovani, noua zeelanda pietre, ouale crabilor rosii, paianjeni in copaci, pasari migratoare, paternuri subactavice, patternuri subacvatice, pesti migratori, pietre in desert, pietre miscatoare, pietre miscatoare in desert, poarta iadului, populatie de pasari, sardine, sezon de imperechere crabi, soarale negru, stiinta, stol de pasari migrator, stol migrator, venezuela catumbo
Articole asemănătoare
Comentarii
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.