Grota de Scoici – un misterios tunel subteran decorat cu milioane de scoici

0
1156
tunel-subteran-1

Grota de Scoici, este un pasaj subteran de aprox. 22 metri localizat in Margate, un oras pe malul marii din East Kent, Anglia.

 

Ce il face misterios?

Pasajul subteran este atent decorat cu aprox. 4,6 milioane de scoici. Cine si de ce a creat pasajul sunt intrebari care, deocamdata, raman fara raspuns. O teorie raspandita este ca pasajul este un templu antic vechi de 2000 ani.

tunel-subteran-2

Localnicii spun ca pasajul subteran a fost descoperit accidental in anul 1835 de James Newlove si fiul sau, Joshua. Tunelul a fost descoperit in urma unor sapaturi. Joshua a coborat in tunel pentru a-l explora si a revenit la suprafata povestind despre cum peretii tunelului sunt acoperiti in totalitate cu scoici.

tunel-subteran-3

Cand tatal lui a vazut tunelul cu proprii ochi, a instalat in interiorul tunelului, lampi de iluminare si a transformat tunelul intr-o atractie turistica.

tunel-subteran-4

Descoperirea grotei in 1835 a fost o surpriza pentru locuitorii din Margate. Nimeni nu a mai auzise de existenta acestui tunel subteran, deoarece el nu a fost marcat niciodata pe nici o harta. Coborarea in tunel a primului vizitator in 1837 a marcat momentul inceperii dezbaterilor in privinta originii acestuia.

tunel-subteran-5tunel-subteran-6

Din pacate, din cauza lampilor cu gaz folosite pentru a ilumina tunelul acum 200 ani, procesul de datare cu radiocarbon nu mai poate determina varsta tunelului. Alte metode de determinare a varstei, pana in prezent, nu au dat nici un rod. A fost facuta o investigatie a substantei folosite pentru a lipi scoicile de pereti, insta aceasta a conclus doar ca aceasta este „facuta din peste”.

tunel-subteran-7

Din cauza faptului ca nu este cunoscuta data de creare a grotei si a faptului ca design-ul acesteia arata putin oriental, au aparut speculatii in privinta a cine a creat-o. Unii spun ca tunelul a fost creat de fenicieni, altii spun ca a fost creat de romani, templieri sau asa numitii „vrajitori” ai secolelor 18 so 19. Cel mai probabil, grota a fost creata in anii 1700 de una dintre numeroasele societati secrete de englezi cu influente orientale.

tunel-subteran-8tunel-subteran-9tunel-subteran-10tunel-subteran-12tunel-subteran-13tunel-subteran-14

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.