23 de castele pe care trebuie să le vizitezi

0
4331

Trebuie să recunoaștem că aceste impunătoare construcții au avut și au un farmec aparte. În plus, castelele au constituit deliciul pasionaților de istorie și de arhitectură.

Pereții acestora ascund secrete, despre noi și istoria noastră, dar și acte de curaj. Impunătoare și poate înfricoșătoare pentru alții, întrucât despre ele s-au spus diverse povești, aceste castele încă păzesc meleagurile pământului de sute sau poate mii de ani.

Noi am realizat un top cu cele mai fascinante castele, parcă desprinse dintr-o altă lume. Trebuie să știi că și în țara noastră se găsesc astfel de comori. Află care sunt!

23

Castelul Chenonceau, Franța

Castelul Chenonceau, Franța

Castelul Chenonceau este construit în apropierea satului Chenonceaux, fiind cel mai admirat castel de pe Valea Loarei.

22

Castelul Praga, Cehia

Castelul Praga, Cehia

Castelul Praga este unul dintre cele mai mari castele din lume (570 de metri lungime și 130 de metri lățime). Mai mult, conform Cărții Recordurilor, el este cel mai mare castel dintre cele vechi, în stare bună.

Castelul Praga include catedrala St. Vitus, Biserica Sf. Gheorghe, o mănăstire și câteva palate mai mici, grădini și turnuri de pază.

21

Castelul Kilchurn, Loch Awe, Scoția

Castelul Kilchurn, Loch Awe, Scoția

Castelul Kilchurn a fost construit în anul 1450 de Sir Colin Campbell. Este o clădire impresionantă, pe care merită să o vezi. De altfel, turiștilor le este permis să viziteze castelul pe timpul verii, așa că dacă ajungi prin zonă, trebuie să îți faci o fotografie la Castelul Kilchurn.

20

Castelul Orava, Slovacia

Castelul Orava este situat în comitatul Arva. La sfârșitul Primului Război Mondial, teritoriul său a devenit parte componentă a noului stat Cehoslovacia. Este un loc fascinant, desprins parcă dintr-o poveste.

19

Castelul Moszna, Polonia

Faimosul castel Moszna are peste 99 de turnuri și 365 de camere. Arhitectura sa este impresionantă. Turiștii se pot bucura de asemenea și de peisajul încântător, unde un parc mare cu stejari și tei păzesc mărețul castel.

18

Castelul Gwrych, din Abergele, Tara Galilor

O constructie in stil medieval ce dateaza din perioada 1819-1825, Castelul Gwrych, din Abergele, Tara Galilor are o infatisare impozanta si mareata ce ofera o nota de mister datorita zidurilor invechite, dar si a povestilor spuse cum ca, au fost vazute si chiar fotografiate unele fantome la geamurile castelului.

Totodata, in perioada celui de al 2-lea Razboi Mondial, guvernul a folosit acest castel drept refugiu pentru aproximativ 200 de evrei.

17

Castelul Cochem, Germania

Castelul este situat în apropiere de Koln și Frankfurt, lângă râul Moselle. În prezent, are un restaurant unde se organizează diverse festivități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.