25 locuri uimitoare de vizitat în Ungaria

0
10728

Planificați o călătorie în Ungaria? Aici sunt 25 de locuri uimitoare de vizitat în Ungaria, care vor asigura un itinerar divers și interesant.

Este cu adevărat o țară fantastică și există atât de mult de văzut, nu numai în Budapesta, ci și în alte părți.

Aceste locuri nu sunt clasificate într-un anumit număr, iar numărul înaintea fiecărui loc este doar o referință la lista de 25 locuri uimitoare de vizitat în Ungaria în 2019!

1. Balaton

Lacul Balaton a fost o destinație populară pentru maghiari de mult timp și este cel mai mare lac din Europa Centrală. Există multe orașe diferite situate de-a lungul lacului, și fiecare are propriul farmec.

Siofok, de exemplu, este renumit pentru scena de partid în timpul verii. Există și alte orașe renumite pentru stațiunile balneare precum Balatonfüred și Héviz.

Balaton este de asemenea o regiune producătoare de vinuri în țară. Keszthely este unul dintre cele mai frumoase orașe de pe malul lacului.

Lake Balaton

Foto: Shutterstock

2. Tokaj

Fani un pahar de vin? Se îndreaptă spre Tokaj în partea estică a țării. Tokaj este renumit în întreaga lume pentru vinul de desert Tokaji Aszu, care este cel mai vechi vin desert din lume.

De asemenea, voi merge și spuneți că este și cel mai delicat vin de desert!

Dar Tokaj este, de asemenea, mulțumită de peisajele înconjurătoare și sentimentul orașului mic.

Tokaj

Foto: Shutterstock

3. Sopron

Aproape de granița austriacă, puteți vizita Sopron, care este adesea menționată ca o mini-versiune a orașului Praga.

Sopron

Foto: Shutterstock

4. Holloko

Hollókő este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Ungaria pentru o experiență culturală. Acesta este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987, și este un sat tradițional Paloc.

În jurul Pastelui în fiecare an, există un ritual în care bărbații și băieții aruncă găleți de apă pe fete și femei. În timp ce aruncă apă, ei cer permisiunea lor prin recitarea unei poezii.

Holloko Hungary

Fotografie: Akos Horvath Stock Works / Shutterstock.com

5. Heviz

Există o mulțime de activități geotermale în Ungaria, dar din punct de vedere al unei vacanțe spa, recomand cu adevărat Heviz, care este o stațiune la doar o scurtă călătorie cu mașina de lacul Balaton.

Heviz

Foto: Shutterstock

6. Visegrad

Dacă sunteți bătrân de istorie, vă recomand o vizită la Visegrad, unde puteți vizita vechile ruine ale castelului. Visegrád este renumit pentru rămășițele palatului de vară renascentist de la regele Matthias Corvinus din Ungaria și cetatea medievală.

Visegrad

Foto: Shutterstock

7. Parcul Național Kiskunsag

Dacă doriți să experimentați o parte din viața sălbatică din Ungaria, este recomandată o excursie la Parcul Național Kiskunsag și a fost recunoscută ca o biosferă importantă de către UNESCO.

Este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Ungaria, dacă sunteți un birdwatcher.

Kiskunsag National Park

Foto: Shutterstock

8. Pecs

Pecs a fost selectat ca capitala europeană a culturii în 2010 și este o adevărată bijuterie în ceea ce privește istoria și arhitectura. Orașul este al cincilea cel mai mare din țară și este situat în sud, nu departe de granița cu Croația.

Pecs

Foto: Zoran Milosavljevic / Shutterstock.com

9. Parcul Național Aggtelek

Aici veți găsi peste 280 de peșteri care au numeroase formațiuni speciale și au fost desemnate de către UNESCO drept statut de Patrimoniu Mondial din 1995.

Parcul național găzduiește animale precum lupul gri, râsul eurasian, poneiul hucul, cerbul roșu și mistrețul.

Aggtelek National Park

Foto: Shutterstock

10. Esztergom

De la secolul al X-lea până la mijlocul secolului al XIII-lea, Esztergom era capitala Ungariei, înainte ca regele Bela IV și-a mutat sediul regal în Buda. În prezent, orașul este renumit pentru Bazilica Esztergom, cea mai mare biserică din toată Ungaria.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orașe ungare.

Esztergom

Foto: Shutterstock

11. Hortobagy

Parcul Național Hortobagyi este înscris ca un sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO și constă din câmpii vaste și zone umede din partea de est a țării. De asemenea, cunoscut sub numele de Puszta maghiară, și acasă la Cowboys.

Hortobagyi

Foto: Shutterstock

12. Miskolc

Miskolc este al patrulea oraș ca mărime din Ungaria, dar este adesea ignorat de turiștii internaționali. Cu toate acestea, este o bază minunată pentru a explora partea de est a țării, și este, de asemenea, aici, unde vă puteți bucura de Miskolctapolca Thermal Cave Bath.

Miskolc

Fotografie: posztos / Shutterstock.com

13. Veszprém

Un alt oraș istoric care nu trebuie ratat. Veszprém este plin de cultură și o arhitectură bine conservată.

Veszprém

Foto: Shutterstock

14. Eszterháza

Adesea menționată ca Versailles din Ungaria, și este cu adevărat un palat uimitor. Eszterháza este situat în Fertőd, în nord-vestul țării.

Eszterhazy

Foto: Shutterstock

15. Debrecen

Budapesta ar putea fi astăzi capitala Ungariei, dar Debrețin este al doilea oraș ca mărime din țară și a fost capitala Ungariei, nu o dată, dar de două ori pe parcursul istoriei.

Catedrala merită în mod special o vizită, dar există multe clădiri istorice în jurul orașului. Și, spre deosebire de Budapesta, vibrația este mult mai lentă și există mult mai puțini turiști care se rătăcesc în jur.

În apropiere veți avea, de asemenea, unul dintre cele mai mari parcuri spa din lume.

debrecen

16. Parcul Național Bukk

Acesta este cel mai mare parc național din Ungaria, cu o suprafață totală de 431.300 hectare de teren montan și împădurit. Există multe păsări endemice care trăiesc în Parcul Național Bukk și sunt un loc popular de vacanță pentru maghiarii cărora le place să-și petreacă timpul în aer liber.

Bukk National park

Foto: Shutterstock

17. Tihany

Acest oraș pitoresc este situat lângă Lacul Balaton și găzduiește o minunată mănăstire benedictină cu fresce frumoase din secolul al XVIII-lea.

Tihany este de asemenea renumit pentru vinul său și este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Ungaria!

Tihany

Foto: Shutterstock

18. Szeged

Știați că Szeged este cunoscut ca orașul Sunshine? Ea primește cele mai multe ore de soare în toată Ungaria, dar nu este singurul motiv care trebuie să vină aici.

Szeged este un oraș universitar plin de numeroase palate și biserici uimitoare, precum și o atmosferă plină de viață.

Szeged

Foto: Shutterstock

19. Egerszalok

S-ar putea să fi auzit despre Pamukkale în Turcia, dar ați știut că există o versiune în limba maghiară? În Egerszalok, puteți vizita acest spa în aer liber cu cascade de apă termală.

Apa din Egerszalok este bogată în minerale de calciu, magneziu și hidrocarbonat.

Egerszalok

Foto: Shutterstock

20. Eger

Eger este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Ungaria și este unul dintre locurile mele preferate. Din punct de vedere istoric, este cunoscută pentru că a apărat cetatea împotriva turcilor invadatori în asediul lui Eger în 1552.

Industria vinului este, de asemenea, renumită și aici puteți savura o gustare delicioasă a lui Egri Bikaver.

Eger

21. Lillafüred

Lillafüred este o destinație bine-cunoscută printre maghiari, dar unul dintre locurile mai puțin cunoscute de vizitat în Ungaria pentru turiștii internaționali. Cu toate acestea, castelul și natura înconjurătoare sunt absolut uimitoare, în special în toamna, când frunzele se schimbă în culoare.

Lillafured

Foto: Shutterstock

22. Györ

Györ are o frumoasă arhitectură barocă și există muzee care merită vizitate. Pe plan local, este un important centru industrial și economic.

Gyor

Foto: Shutterstock

23. Szentendre

Szentendre este un oraș fermecător de aproximativ 30 de minute în afara Budapestei. Este renumit pentru muzeul din aer liber Skanzen și este unul dintre cele mai populare excursii de o zi din capitala Ungariei.

Szentendre este, de asemenea, cunoscut pentru arhitectura sa conservată și faptul că a fost acasă pentru mulți artiști maghiari.

Szentendre

Foto: Shutterstock

24. Székesfehérvár

Un alt oraș istoric care nu trebuie ratat. Székesfehérvár a jucat un rol vital în primele zile ale regatului maghiar, iar primul rege a fost încoronat și îngropat aici.

De asemenea, a servit ca prima capitală.

Szekesfehervar

Foto: Shutterstock

25. Budapesta

Nu în ultimul rând, capitala Ungariei – Budapesta. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume și, cu siguranță, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Ungaria.

Orașul are mai multe băi termale, clădiri istorice, arhitectură impresionantă, cumpărături și desigur o mulțime de restaurante care servesc mâncăruri delicioase din Ungaria!

Budapest

Top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Ungaria

Dacă trebuie să aleg 10 locuri preferate de vizitat în Ungaria, ar fi următoarele.

 1. Budapesta
 2. Balaton
 3. Tokaj
 4. Eger
 5. Hortobagyi
 6. Esztergom
 7. Heviz
 8. Sopron
 9. Holloko
 10. Szentendre

tokaji

Mai multe locuri de vizitat în Ungaria

 • Szolnok
 • pa
 • Papa
 • Parcul Național Orseg
 • Kaposvar
 • Badacsony
 • Kecskemét

Rezervați călătoria dvs.

Deci, acum că știți despre toate aceste locuri frumoase de vizitat în Ungaria, este timpul să vă rezervați călătoria!

 • A se vedea cele mai bune oferte de hoteluri
 • Găsește cele mai ieftine bilete de avion aici
 • Obțineți un discount de 40 USD pentru Airbnb

Ungaria este una dintre destinațiile mele preferate din lume și dacă știți unele locuri mai frumoase de vizitat în Ungaria, vă puteți lăsa un comentariu mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.