25 Fapte interesante despre Paris

0
2016

Vreți să aflați mai multe despre Paris? Iată 25 de fapte interesante despre Paris pe care probabil nu le știai înainte de a le citi!

Pentru a face acest lucru și mai distractiv, vreau să vă provoc și dumneavoastră. Câte dintre aceste fapte din Paris ați aflat înainte de a citi acest lucru? Trimiteți rezultatul dvs. în secțiunea de comentarii!

1. În Paris există un singur semn de oprire

Singurul semn de stop poate fi găsit în arondismentul 16. Este destul de amuzant, zona specială în care se află semnul de stop nu este cunoscută pentru traficul greu.

2. Plimbarea de la nord la sud de oraș durează 2 ore

Dacă vă bucurați de mers pe jos, puteți merge pe întregul oraș în doar 2 ore. Este un oraș mare, cu mulți locuitori, dar este foarte compact în limitele orașului.

3. Notre Dame are peste 13 milioane de vizitatori pe an

Catedrala Notre Dame este cel mai vizitat monument din Paris. Da, așa este, biserica veche este mai populară printre vizitatori decât Turnul Eiffel.

Este o catedrală gotică construită între 1163 și 1345.

Notre Dame

Foto: Shutterstock

4. În oraș există 20 de arondismente

Orașul este împărțit în 20 de zone diferite sau district, cunoscut în limba franceză ca arondismente. Inima orașului este cunoscută drept arondismentul 1, care este una dintre cele mai vechi zone din oraș, care datează de la fondarea orașului numit Lutetia.

5. Catacombele din Paris

Există un întreg oraș sub oraș, și există multe povestiri și zvonuri despre ce se întâmplă subteran, în catacombele pariziene.

De exemplu, oamenii au raportat societăți secrete misterioase care au reuniuni subterane. Cele mai multe dintre catacombe sunt interzise și interzise să intre, dar există unele părți în care turiștii au voie să intre.

Catacombele sunt ousuri subterane care dețin rămășițele a aproximativ 2 milioane de oameni.

Paris catacomb

Foto: Mikhail Gnatkovskiy / Shutterstock.com

6. Un apartament a fost lăsat neocupat sub cheie de blocare timp de 70 de ani

Chiria a fost plătită în fiecare lună, astfel încât nimeni nu a intrat. Dar, după ce a murit chiriașul, au găsit o pictură Boldini, care era evaluată la cel puțin 2 milioane de dolari.

7. Râul Seine este poluat

Vreți să faceți o baie în râu? S-ar putea să doriți să re-gândiți că deoarece râul Sena este etichetat ca fiind toxic, iar nivelurile de poluare sunt mai mari decât nivelurile sigure pentru înot.

Râul Seine se bucură cel mai bine dintr-o barcă sau de pe țărm.

River Seine

Foto: Shutterstock

8. Este una dintre capitalele modei din lume

Toate marile branduri de modă sunt reprezentate în capitala franceză, iar multe spectacole de modă se țin și aici. Moda a fost întotdeauna de ma
re importanță în rândul parizienilor.

9. Metroul parizian este al 4-lea cel mai mare din lume

Fiecare parizian vă va spune că metroul este cel mai bun mod de a vă deplasa în oraș dacă nu vă place să mergeți foarte mult. Taxiurile sunt prea puține, iar străzile sunt prea înguste pentru mașini și nu există locuri de parcare.

Este o rețea uriașă construită în anii 1900 și astăzi este al patrulea cel mai mare sistem de transport public din lume.

Paris metro

Foto: Shutterstock

10. A fost fondată în secolul III î.Hr.

Înființarea orașului se bazează adesea de la data când tribul celtic numit Parisii a construit o așezare fortificată în secolul al III-lea. Ulterior a fost cucerită de Imperiul Roman, care ia dat numele Lutetia.

Când romanii au venit aici, orașul avea doar o populație de 10.000 de locuitori.

Francii au venit aici în anul 486, iar orașul a înflorit. Ei au rezistat chiar raidurilor de la Viking, chiar dacă unele raiduri au avut succes și au forțat regele francez să le plătească cantități imense de argint.

11. În Paris există 470.000 de copaci

Da, au socotit copacii din oraș, ceea ce înseamnă că există aproximativ 1 copac pentru fiecare 4 persoane din oraș.

Paris facts

Foto: Shutterstock

12. Sindromul Paris

Aceasta este o condiție care este cea mai frecventă printre vizitatorii japonezi. Mass-media japoneză deseori descrie Parisul ca destinația cea mai romantică din lume și, de asemenea, un loc în care oamenii de pe stradă arata ca modele îmbrăcate în mărci de modă ridicată.

Acest lucru a dus la numeroși oameni japonezi care au o imagine distorsionată a orașului, astfel încât atunci când ajung ei devin extrem de dezamăgiți, deoarece orașul nu poate să se ridice la așteptările lor nerealiste.

Categoric una dintre cele mai ciudate fapte despre Paris!

13. Acasă la cel mai mare sundial din lume

Vrei să știi ce este ora, dar nu ai ceas? Doar mergi pe Place de la Concorde. Există cifre romane în trotuarul din jurul obeliscului gigant, care funcționează ca un sundial.

Place de la Concorde

Foto: Shutterstock

14. A devenit capitala Franței în anul 987 d.Hr.

De atunci, orașul a crescut doar în importanță, iar astăzi nu este numai cel mai mare oraș din țară, ci și centrul economic.

15. Luvru este cel mai mare muzeu de artă din lume

Faimoasa Luvru a fost înființată în 1792 și are o suprafață de galerie de 72.735 m² (782.910 de metri pătrați). Multe dintre cele mai faimoase piese de artă din lume pot fi admirate aici, inclusiv Mona Lisa.

În medie, există 15 000 de vizitatori zilnic în muzeu.

The Louvre

Foto: irisphoto1 / Shutterstock.com

5 x Fun Facts despre Paris

  • Parisienii au crezut pentru prima dată că turnul Eiffel era urât. Guy de Maupassant mânca masa de prânz la baza turnului în fiecare zi pentru că îl urăște atât de mult și acesta era singurul loc în care nu putea vedea turnul Eiffel.
  • Este adesea poreclit ca Orașul Luminii, care se referă la o concentrare ridicată a intelectualilor
  • Există mai mulți câini decât copii
  • Este cel mai mare oraș din Franța, dar nu cel mai mare oraș vorbitor de limbă franceză
  • Trebuie să plătiți aproximativ 200.000 de euro pentru a fi un șofer de taxi parizian
Fun facts about Paris

Foto: Shutterstock

5 x fapte de la Paris pentru copii

  • Mona Lisa poate fi văzută în Luvru
  • Este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume
  • Puteți vizita Disneyland Paris și puteți întâlni toate personajele Disney
  • Există cinci replici în orașul faimoasei Statuia Libertății
  • Orașul a fost cucerit de Imperiul Roman sub conducerea lui Iulius Cezar în anul 51 î.H. Apoi a fost cunoscută sub numele de Lutetia, iar locuitorii acestuia au aparținut tribului celtic Parisii
Disneyland paris

Foto: Chih Hsuan Peng / Shutterstock.com

Fapte generale despre Paris

Mai jos sunt câteva informații generale, cum ar fi populația totală, suprafața terenului, cel mai mare lac, cel mai înalt munte și alte informații generale despre Paris, care ar putea fi interesante de știut.

  • Populația totală : 2.140.526 (în limitele orașului)
  • Demonier : Parisian
  • Cel mai înalt punct: Turnul Eiffel (324 metri)
  • Suprafață teren : 105,4 km2 (40,7 sq mi)
  • Primar : Anne Hidalgo
  • Coduri poștale : 75001-75020, 75116

Steagul Parisului

Steagul parizian se caracterizează prin culoarea albastră și roșie.

paris flag

Harta Parisului

Map of Paris

Foto: Shutterstock


Câte dintre aceste fapte de la Paris ați aflat în prealabil? Trimiteți rezultatul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.