Care este cel mai inalt om din lume?

0
1521
Sultan Kosen Tallest Man Living Guinness World Records 2009 Photo Credit: Paul Michael Hughes/Guinness World Records Location: London

Cel mai inalt om din lume este Sultan Kösen (Turcia, nascut pe 10 decembrie 1982), care a măsurat 251 cm în Ankara, Turcia, data de 08 februarie 2011.

Fermierul a fost primul om de peste 246,5 cm în înălțime, masurat de catre Guinness World Records.

Într-adevăr, GWR știe doar de 10 de cazuri confirmate sau de încredere din istoria oamenilor care ating cel putin 240 cm.

Sultan a devenit primul cel mai inalt om viu din lume în 2009, acesta masurand 246,5 cm în înălțime.

El a preluat titlul de la Xi Shun (China, 1951), care măsoară 2,361 m în înălțime, măsurată în 2005.

Sultan detine, de asemenea, recordul pentru cele mai mari mâini, fiecare măsurand 28,5 cm de la încheietura mâinii la vârful degetului mijlociu.

El a deținut anterior recordul pentru cele mai mari picioare pe o persoană vie, cu piciorul stâng de 36,5 cm și piciorul drept de 35,5 cm.

Vorbind la momentul intrării sale în familia Guinness World Records a spus: „Nu mi-am imaginat că am sa apar în carte, am visat despre asta, dar era încă o surpriză uriașă”.

Creșterea și înălțimea masivă este cauzată de o afecțiune cunoscută sub numele de „gigantism hipofizar”, care este rezultatul unei supra-producții de hormoni de creștere. Hormonii de crestere sunt eliberati de glanda pituitara din creier; în cazul în care glanda este deteriorata de, să zicem, o tumoare, aceasta poate elibera prea multi (sau prea puțini) hormoni. Efectele supra-producții cuprinde mâini mari, o îngroșare a oaselor și articulațiilor dureroase.

Sultan nu a început puseul lui de creștere incredibil până când avea 10 ani. Dar el pare în cele din urmă să se fi oprit în creștere.

Sultan este unul dintre cei cinci frati, cu trei frati si o sora. Restul familiei sale, inclusiv mama și tatăl său, toti sunt „normali”.

Din cauza înălțimii sale extreme el nu a fost în stare să termine școala, dar lucreaza ocazional ca fermier pentru a-si sprijini familia.

El descrie ca exista si avantaje in a fi inalt, cum ar fi faptul ca o ajuta pe mama sa la schimbarea becurilor sau draperiilor.

Dezavantaje la înălțimea lui este faptul ca nu gaseste haine si pantofi care sa se potriveasca.

Ca orice tanar la douazeci de ani, Sultan se bucura de viata ascultand muzica, jucandu-se pe calculator si vizionand filme.

Care sunt visele gigantului de viitor? „Vreau ceea ce vrea toata lumea„, spune Sultan. .! „O soție, o familie, o casă frumoasă as dori, de asemenea șansa de a găsi niște haine decente care se potrivesc, am avut deja un costum făcut pentru mine, și cel puțin un vis a devenit realitate: Detin acum un pereche de blugi făcute special pentru mine! .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.