Ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara?

0
1264

Re regula, nu apreciem soarele pe cat ar trebui. Chiar si cand este inorat, stim ca el este inca prezent acolo sus, deasupra norilor. Stim noi, insa, cu adevarat, cat de important este pentru noi? Ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara?

Sanatatea inimii s-ar deteriora

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara sanatatea inimii s-ar deteriora

Fara lumina solara, corpul uman nu poate produce vitamina D. Aceasta vitamina poarta un rol important in a ne proteja de bolile cardiace. De asemenea, razele ultraviolete ajuta la regularea presiunii sangelui. Deci, fara razele soarelui suntem mai vulnerabili la problemele cardiovasculare.

Depresie

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara depresie

Razele soarelui ajuta corpul sa produca serotonina (hormonul fericirii). Desi exista si alte modalitati de a te inveseli, a fi expus luminii solare este cea mai simpla si mai naturala modalitate, in special cand este combinaa cu exercitiul fizic.

Probleme ale sistemului nervos

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara probleme ale sistemului nervos

Se crede ca copiii care nu sunt expusi suficient de mult la soare vor avea un risc ridicat de a face, mai tarziu in viata, scleroza multipla, o boala a sistemului central nervos.

Dureri ale corpului

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara dureri ale corpului

Fara lumina solara, fiti pregatiti de a trece prin mai multe dureri. Lumina solara incalzeste muschii corpului si reduc durerea cauzata de inflamatii precum artrita.

Sanse reduse de a naste un copil

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara sanse reduse de a face un copil

Fara lumina solara, corpul unei femei produce mai multa melatonina decat de obicei. Acesta este un hormon ce suprimeaza fertilitatea, reducand astfel sansele de a avea copii. Mai mult, femeilor ce sunt expuse mai putin luminii solare li se instaleaza, mai devreme, menopauza.

Si barbatii pot suferi din cauza deficientei de lumina solara deoarece aceasta influenteza in mod direct nivelul de testosteron din corp.

Imunitate scazuta

ce s-ar intampla daca nu am intra niciodata in contact cu lumina solara imunitate scazuta

Deficienta de lumina solara duce la deficienta de celule albe in organism. Iar cu cat intr-un organism exista mai putine celule albe, cu atat mai greu ii va fi sa lupte impotriva infectiilor.

Probleme dentare: Carii

lipsa soarelui duce la probleme dentare

Pana si dintii sufera datorita lipsei soarelui. S-a descoperit faptul ca oamenii ce sunt expusi mai putin luminii solare se aleg cu mai multe probleme dentare, precum cariile.

Tulburari afective sezoniere

definienta de lumina solara duce la depresie

Fara lumina solara, am fi afectati pentru totdeauna de tulburarile afective sezoniere, precum cele ce apar in timpul iernii. Aceasta este un tip de depresie cauzat de deficienta de soare. Lumina artificiala nu poate inlocui complet lumina naturala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.