Cel mai destept copil

0
1485

Are doar 2 ani si 9 luni, abia a iesit din scutece, dar a fost acceptat in Mensa. Este vorba despre Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine romana.
Cu un IQ de 154, aproape cat cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, Anthony vorbeste deja 3 limbi: engleza, spaniola si romana.
Baietelul poate recita alfabetul invers, citeste, scrie cateva cuvinte, poate numara pana la 1.000 si stie toate planetele din sistemul nostru solar.
Are un IQ aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein!
Una dintre performantele cu care parintii lui Anthony se mandresc este rezolvarea de catre micut a unui puzzle de 70 de piese.
Mai mult, familia declara ca memoria copilului este absolut incredibila si ca reusit sa retina deja aproape toate capitalele lumii.
Mama si bunica acestuia spun ca si-au dat seama ca Anthony era un copil ceva mai special inca din primele luni de viata: „Era foarte curios, foarte atent la discutiile adultilor”, spune bunica Felicia.
Inteligenta bebelusului a inceput insa sa devina evidenta la sase luni, cand, desi inca nu forma propozitii sau fraze, recunostea toate literele alfabetului.
In luna februarie a acestui an, parintii lui Anthony Popa au decis sa-i testeze coeficientul de inteligenta, mergand la un specialist Mensa din Londra, Joan Freeman.
Acesta a stabilit ca IQ-ul copilului este de 154, asta conditiile in care media IQ-ului unui adult este de 100, iar a unui individ considerat „inzestrat” este de 130. Imediat dupa aceea, Mensa Canada a decis sa il accepte pe micut in organizatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.