Este cel mai bogat om din lume

0
1369
Money Pile 00 dollar bills

Conform ziarului britanic Sunday Times şi publicaţiei cehe Lidové noviny, cel mai bogat om din lume a creat un imperiu financiar în valoare de 130 miliarde dolari în timp ce se afla la conducerea unei țări.

Ziarul ceh clasează aşa-numitul „clan Putin” pe primul loc în clasamentul celor mai bogate familii din lume, cu o avere de peste 130 de miliarde dolari, cu 56 de miliarde mai mult decât activele liderului oficial al revistei Forbes, magnatul mexican Carlos Slim Helu – proprietar al unei industriei de comunicaţii în valoare de 74 de miliarde de dolari.

Companiile deţinute de „clanul Putin” nu aparţin statului, însă vocea premierului rus este una decisivă, atât în materie de chestiuni administrative, cât şi financiare. Publicaţiile cehă şi britanică scriu că, de-a lungul mandatului său, Vladimir Putin a combinat cu succes activităţile politice cu afacerile. El a reuşit să creeze un imperiu financiar, pentru gestionarea căruia a ales persoane din rândul rudelor şi prietenilor. Din afacerile de familie fac parte nepoţii premierului, Mihail Putin şi Mihail Solomon, soţia sa, Ludmila Putina, precum şi fratele său, Igor. Fiecare dintre aceste persoane are legături directe cu instituţiile financiare importante (un exemplu ar fi banca „Rusia”/”Rossia”). Sursa cehă subliniază faptul că toate rudele lui Putin sunt surprinzător de norocoase în afaceri şi prospere în toate activităţile pe care le întreprind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.