Cel mai rar sarpe din Romania

0
1508
Sarpe Romania

Redescoperit dupa 80 de ani. Locul unde traieste „boa de nisip” este tinut SECRET.

Serpii boa traiesc si in Romania. Dupa aproape opt decenii, o specie crezuta disparuta a fost descoperita de oamenii de stiinta, care nu vor insa sa dezvaluie locul unde traieste reptila.

Potrivit unui comunicat al Societatii Ornitologice Romane (SOR) „dupa 80 de ani, a fost redescoperit cel mai rar sarpe din Romania – boa de nisip (Eryx jaculus). Aceasta specie ajunsese sa fie considerata un adevarat “Sfant Graal” al herpetologilor, o specie pe care toti o credeau disparuta din fauna Romaniei, si care acum a fost regasita. Din 1935 nu a mai fost vazut boa de nisip in viata, in Romania, au mai fost semnalate doar exemplare moarte. Nimeni nu reusise sa mai gaseasca un exemplar in viata”.

Primul exemplar a fost semnalat pe pagina de Facebook a Societatii Ornitologice de un pasionat de natura care locuieste in zona Luncii Dunarii. De aici a fost catre un herpetolog – adica un specialist in serpi. “Nu poti trece cu vederea o astfel de descoperire”, a povestit pentru SOR Vlad Cioflec, biologul care a identificat specia. „Am vazut fotografiile si am ramas uimit. Mi-am organizat o echipa din care au mai facut parte sotia mea, Corina Cioflec, un fotograf de natura – Doru Panaitescu si un alt herpetolog, Tibor Sos. Impreuna am plecat pe teren, sa cautam ceea ce noi credeam ca este o specie disparuta. Cel mai greu cred ca a fost sa tin secreta locatia indicata de primul gasitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.