Cele mai periculoase arme nucleare

0
2220
Bomba nucleara

Primul test al bombei atomică numit și Trinity a avut loc în 1945, iar Robert Oppenheimer, cel care a inventat acest distrugător împreună cu Albert Einstein, spunea că bomba este precum moartea, distrugătorul Pământului.

Dar, la două luni mai târziu, de la testare, două bombe de aceeași dimensiune (aproximativ 20 kilotone) au făcut dezastre în Hiroshima și Nagasaki.

Astfel, la 6 august 1945 bomba atomică denumită și Little Boy a fost aruncată deasupra orașului Hiroshima, iar 3 zile mai târziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, denumită și Fat Man, a fost detonată deasupra orașului Nagasaki. Aceste bombe au cauzat sute de mii de morți și distrugeri colosale.

Explozia nucleară are efecte imediate și întârziate. Unda de șoc, radiația termică, radiația ionizantă promptă produc distrugeri mari în câteva secunde sau minute de la detonare. Efectele întârziate precum căderile radioactive acționează pe perioade mari de timp, de la ore la ani. Potrivit martorilor care au luat parte la testare, cea mai mare și mai distrugătoare bombă făcută vreodată de om a fost bomba termonucleară, detonată dintr-un avion Bombardier B-52 în 1956, scrie Național Geographic.

Dar înainte cu câțiva ani de aceasta a fost testată o altă bombă termonucleară prin detonare la sol. Martorii oculari au afirmat că bomba aruncată din avion a avut o putere de 15 megatone și a creat o minge de foc de peste 6,5 kilometri în diametru și luminoasă precum puterea a 500 de sori.

Testul din 1956 a devastat o mică insulă din oceanul Pacific și tot atunci avea să se producă cea mai mare contaminare radioactivă cauzată de Statele Unite ale Americii. Diferite țări au efectuat teste nucleare în întreaga lume, folosind o varietate de metode.

Astfel, cu un nor atomic de 8 ori mai înalt decât vârful Everest și cu o energie degajată de 50.000 de kilotone, Bomba Țarului testată de ruși în anii ’60 a fost de 1.400 de ori mai puternică decât bombele lansate de SUA asupra Japoniei, în al Doilea Război Mondial.

Fotografiile de mai jos surprind forța și măreția bombelor nucleare, termonucleare, care, din nefericire, chiar dacă unele dintre ele au fost simple teste, tot au produs daune asupra mediului..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.