De ce trebuie să vezi aurora boreală?

0
3575
Aurora boreala

Dacă ai de gând să faci o călătorie, însă nu te-ai gandit la un loc anume, atunci ar trebui să iei în calcul aurora boreală. Un spectacol de culoare pe care sigur nu vrei să îl ratezi.

Aurora boreală este un fenomen rezultat din coliziunea moleculelor gazoase din atmosfera Terrei cu particulele încărcate de electromagneți provenite din Soare.

Culoarea pe care o are aurora boreală se datorează tipului de molecule gazoase împlicate în această reacție. Este unul dintre fascinantele fenomene naturale de pe planeta Pământ.

Aurora boreală apare la înălțimi cuprinse între 60-640 kilometri în atmosfera terestră, în apropierea polilor magnetici ai planetei.

Cercetătorii afirmă că activitatea aurorelor este una ciclică și apar în medie la circa 11 ani. Ultima auroră boreală a fost observată în anul 2014.

Dacă vrei să ai parte de un asemenea spectacol, trebuie să știi că cele mai bune locuri unde poate fi observată aurora boreală sunt Alaska, partea de nord-vest a Canadei, Norvegia, Islanda și nordul Siberiei.

Lunile în care aurora boreală își face apariția sunt octombrie, februarie sau martie. Dar indicat este ca înainte să pornești la drum să verifici calendarul fazelor lunii, întrucât este indicat să mergi în perioada în care este lună plină, pentru că atunci este cerul cel mai întunecat. De regulă, aurora boreală își face apariția între orele 18:00 și 24:00, dar, ocazional, poate apărea și între orele 16:00 și 02:00.

Un oraș ideal unde de unde poți vedea acest fenomen este Tromso, din Norvegia, considerat o poartă spre zona arctică, fiind vizitat de mii de turiști.

Dacă vrei să ajungi în Tromso nu trebuie să îți pui mulți bani deoparte, pentru că nu este foarte costisitor. Un bilet de avion București-Tromso costă aproximativ 550 Euro. Durata zborului este de 20-24 de ore, cu escală în Frankfurt, Oslo sau Copenhaga, în funcție de compania aeriană pe care o alegi.

Cum vei ajunge în Tromso, o să uiți de drumul lung și vei vedea un oraș superb, înconjurat de munți, fiorduri și insule.

Să nu crezi că este foarte rece în zona aceea. Curenții oceanului influențează temperaturile, astfel încât în luna ianuarie media temperaturilor este de -4 grade Celsius.

În Tromso nu trebuie să îți faci grijă în privința cazării, întrucât sunt numeroase hoteluri, care oferă cele mai bune condiții. Unul dintre acestea este hotelul Sommaroy Arctic, care îți pune la dispoziție diverse facilități și nu o să duci lipsă de nimic. Astfel, dacă ai ocazia trebuie să ajungi în Tromso și să vezi aurora boreală.

Noi îți prezentăm câteva imagini cu aurora boreală care te vor convinge că planeta Pământ este un loc minunat!

https://www.youtube.com/watch?v=Zz1HPLtecOg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.