Masinarii Extreme – Antonov An-225 Mriya

0
1414

Nici o alta aeronava nu se compara cu legendarul Antonov An-225 Mriya. Fiind mai mare decat un Boeing 747 si cu o capacitate dubla de transport, chiar mai mare decat Lockheed C-5A Galaxy al Fortelor Aeriene ale Statelor Unite, poate cara suficient personal si o incarcatura suficient de mare pentru o intreaga expeditie militara sau suficiente provizii pentru a preveni o foamete.

In ciuda acestor capabiliati uimitoare, avionul , nu a fost proiectat nici in scop militar, nici umanitar. Acesta a fost creat in 1988 de Uniunea Sovietica si folosit pe post de „masina de tractare” pentru avionul spatial sovietic.

antonov-an-225-mriya-avion-spatial

Aeronava si-a facut debutul international, cu stil, aterizand la Show-ul Aviatic din Paris carand avionul spatial in spate. De atunci, acesta a inregistrat peste 200 de recorduri mondiale.

Design

Design-ul aeronavei se bazeaza pe un model mai vechi numit Antonov An-124, cauia au fost aplicate un numar de imbunatatiri precum extensii ale aripilor si adaugarea a 2 motoare de tip turboventilator, insumand un total de 6 motoare.

Comercializare

In urma dizolvarii Uniunii Sovietice si abandonarii proiectului Buran, avionul a fost destinat transportului de marfa. Acesta este capabil de a cara 275 tone de marfa, iar obiectele prea mari pentru a incapea inauntrul lui, pot fi carate in spate in acelasi mod in care cara avionul spatial.

Primul zbor comercial al acestuia a decolat din Stuttgart, Germania pe 3 ianuarie 2002 si a aterizat in Thumrait, Oman transportand 187.5 tone de provizii pentru soldatii americani stationati in regiune. De atunci, avionul a efectuat numeroase zboruri comerciale transportant obiecte considerate, in trecut, imposibil de transportat pe calea aerului, precum generatoare de 150 tone.

Avionul a devenit o bijuterie a aviatiei internationale datorita abilitatii sale de a transporta, rapid, cantitati imense de marfa in cazuri de urgenta. Chiar si guvernul Statelor Unite a apelat, in trecut, la compania Antonov Airlines pentru a transporta incarcaturi de marfa tarilor aliate din Estul Mijlociu. Un astfel de zbor costa peste €250.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.