Masinile care ating 400km/h

0
1299
cele-mai-rapide-masini-din-lume
Cum pot merge asa de rapid?

Sunt o multime de moduri de a masura excelenta intr-un autovehicul, dar viteza este cel mai important secret al unei masini. Aldous Huxley a avut dreptate spunand ca viteza va fi o senzatie moderna. El nu a inclus si partea cat este de distractiv acest lucru. Acestea 5 masini de mai jos sunt nu doar cele mai distractive masini desi sunt cele fabricate ca fiind cele mai rapide de pe planeta.

Sunt anumite masini care sunt aproape sa bata chiar si unele masini de pe aceasta lista. SSC inca spera sa-si revendice titlul pentru cea mai rapida masina din lume cu 1.350 de cai putere, atingand o viteza de 440 km/h. Insa aceste masini sunt in momentul actual cele mai rapide masini din lume care pot avea o placuta de inmatriculare.

  1. O combinatie intre un sasiu de Lotus Elise si 1.244 de cai putere, cu un motor de 7.0 litri twin-turbo V8 obtine titlul de cea mai rapida masina din lume. Hennessey a atins recordul de 435km/h in Centrul Spatial Kennedy ,anul trecut, doar intr-o singura directie. Pentru a fi considerat legitim acest titlu trebuie inregistrata viteza si in alte directii, dar trebuie luata in considerare si viteza si directia vantului.

2. Bugatti Veyron este un monumet al ingineriei, o super masina a caror performante sunt minunate. Top Gear prezentat de James May compara aceasta masina ca fiind echivalenta cu un Concorde. Numit dupa un faimos centaur din mitologia Greaca, Chiron este tendinta de imbunatatire a lui Veyron in orice fel. Depasind viteza de 425km/h folosind o sosea cu modificarile adecvate, Chiron cu cei 1.500 de cai putere este ca o adevarata bestie in lanturi.

masina 3

3. Cand Volkswagen a cumparat brand-ul Bugatti, avea un singur scop, sa construiasca cele mai rapide masini din lume. Acest Bugatti Veyron Super Sport are 1.200 de cai putere si are anumite modificari aerodinamice pentru a atinge viteze mai mari decat Bugatti Veyron. Cu o viteza record de 431 km/h pentru Volkswagen testata pe Ehra-Lessien.

2009sscaero_01

4. Shelby SuperCars (SSC) nu are de a face cu Carroll Shelby, dar pentru un momentat dat a fost Ultimate Aero fiind cea mai rapida masina produsa in lume. Cu o viteza de 412 km/h in 2007 depaseste versiunea non-Super Sport al lui Veyron. Ajutand-o sa atinga aceasta viteza un motor de 6.3 litri cu un twin-turbo V8 avand 1.287 de cai putere. Aceasta nu se conduce electronic care sa ajute la controlul puteri, aceasta fiind creata pentru conducatori experimentati si talentati sau pentru un scenariu de moarte.

 

rsz_saleen_s7_passenger_door_open-2-720x720

5. Saleen S7 este un motiv sever pentru un stil exotic, performante extreme si un potential incredibil de tuning. Aceasta a fost produsa intre ani 2000 si 2009, S7 a fost prima super-masina din America cu un motor mijlociu. Construita pe un sasiu usor facut din aluminiu si fier, acesta are un motor de 7.0 litri V8 care produce 550 de cai putere. Acesta accelereaza de la 0-100km/h in 3.3 secunde. Acum aceasta masina se produce cu un motor de 750 de cai putere si atinge 100km/h in 2.8 secunde, parcurgand o distanta de 400 metri in 10,5 secunde. Statisticile sale uimitoare ne prezinta o viteza a masina de 400km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.