Mituri de supravietuire care de fapt ti-ar dauna

20

Ar trebui sa faci pe mortul daca intalnesti un urs

Ar trebui sa faci pe mortul daca intalnesti un urs

Deci, daca nu poti sa fugi de el, ar trebui sa faci pe mortul, corect? Pai, depinde de urs. Daca este un grizzly, atunci ar fi bine sa ramai nemiscat (chiar daca incearca sa va atace), iar daca se apropie, pune-te la pamant, acopera-ti organele vitale si fa pe mortul. Daca este un urs negru, acest lucru nu va merge. Ar trebui sa faci in asa fel incat sa pari mare si infricosator deschizandu-ti geaca, strigand si sarind. Oricum ar fi, incearca sa nu ai contact vizual si sa ai un spray pentru ursi.

19

Cel mai bun mod de a opri un rechin sa te atace e sa-l lovesti in nas

In timp ce acest lucru ar putea functiona, cred ca subestimezi cat de greu este sa lovesti acel nas, mai ales sub apa atunci cand esti atacat. Mai mult ca sigur vei ajunge cu mana in gura sa. In schimb, incearca sa lovesti branhiile si ochii. Sunt tinte mai usoare.

18

Trebuie sa gasesti apa in desert imediat

Trebuie sa gasesti apa in desert imediat

Mai bine ar fi sa stai la umbra si sa nu transpiri prea mult in timpul zilei. Daca vrei sa te plimbi prin desert, este mai bine sa o faci in timpul noptii cand este mai racoare. Unii oameni au murit de sete in desert dupa doar 4 ore de incercari disperate de a gasi apa, suprasolicitand corpul, in timp ce altii au supravietuit 2 zile conservand ceea ce aveau deja.

17

Ar trebui sa iti bei urina ca sa iti potolesti setea

Ar trebui sa iti bei urina ca sa iti potolesti setea

Desi iti poti bea urina cel putin o data, fara consecinte semnificative, iti poti supraincalzi corpul. Este un compromis pe care tu ar trebui sa-l decizi. Un potential mai bun de utilizare a urinei (fara efecte secundare) ar fi sa o folositi pe o carpa ca sa se raceasca.

16

Poti bea dintr-un cactus

Poti bea dintr-un cactus

Sansele sunt doar sa va imbolnaviti. Similar urinei, corpul tau trebuie sa lucreze din greu pentru a procesa toate otravurile care te-ar putea duce mai aproape de un accident vascular cerebral. Exista, totusi, un cactus din care puteti bea – cactusul baril. Doar unul din cele cinci tipuri – cei in forma de undita.

Categorii:   Diverse

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.