Mituri de supravietuire care de fapt ti-ar dauna

5

Consumul de alcool va tine de cald

Acest mit poate fi chiar periculos. Alcoolul te face sa te simti mai cald, dar, de fapt, temperatura interna a corpului scade.

4

Daca este frig la vale, mutate mai la deal

Daca este frig la vale, mutate mai la deal

Desi este adevarat ca straturile de inversiune si curentii de aer cald pot face ca valea sa fie mai calduroasa cu cateva grade, nu este intotdeauna o idee buna. Amintiti-va ca exista un factor de racire eolian mai mare si ati putea aprinde focul mai greu.

3

Intotdeauna sa inotati paralel cu malul daca esti prins intr-un curent

In timp ce acest lucru este adevarat cu curentii care te trag direct in mare, nu toti curentii fac asta. Unele sunt in diagonala iar altele de-a lungul. Regula de baza este sa inotati perpendicular cu valul, in aceeasi directie cu vantul sau curentul oceanului.

2

Te vei gasi brusc intr-un scenariu de supravietuire

Situatiile de supravietuire nu se intampla dintr-o data. Ele sunt de obicei rezultatul unor serii de decizii proaste. De multe ori este mandria noastra sau incapatanarea care ne va duce acolo. Daca sunteti pe lac la pescuit si vedeti fulgere, plecati de acolo. Nu fi un macho si in cele mai multe cazuri vei fi bine.

1

Supravietuirea este despre ceea ce stii sa faci

Nu. Cum v-ar spune orice supravietuitor, supravietuirea este mai mult decat sa ai aptitudinile potrivite. Uneori poate fi vorba doar de prevenire. Cum am mentionat mai sus, nu fi prost si urmeaza-ti simtul. Cel mai bun mod de a supravietui unui scenariu de moarte este de a nu ajunge in acel scenariu.

Categorii:   Diverse

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.