aflati.ro - Afla lucruri si fapte interesante!

Menu

Restaurante unice

RESTAURANTE UNICE

O băutură inedită sau un un cocteil deosebit, precum și o mâncare
extravagantă se servesc, de obicei, în localuri cu o originalitate
marcantă. Am ales câteva tipuri de restaurante extraordinare, dar
totodată ciudate și fistichii, care poate o să vă placă.

1. La restaurantul Eat din Brooklyn masa se servește în tăcere.
Proprietarul sau a recurs la acest concept de restaurant tăcut după ce
a petrecut câțiva ani la o mânăstire budistă din India. Cinele
tăcute s-au dovedit atât de populare încât clienții trebuie să
facă o rezervare cu câteva zile în avans pentru privilegiul de a
mânca fără a vorbi sau fără a auzi un cuvânt în sala destul de
mică, de numai 25 de locuri.

restaurant-tcut

restaurant-tcut

2. O dată pe lună, un restaurant din Manhattan este transformat
într-un local nud. Clienții se dezbrăcă de haine, pălării,
mănuși și fulare, de fuste, cămăși, pantaloni, lenjerie de corp
și ciorapi, care sunt aranjate cu grijă în saci de plastic la
garderobă și se așează goi la mese, fără să poarte nici un fel de
bijuterii sau alte accesorii. Încălzitoare suplimentare mențin
temperatura la un nivel confortabil, iar personalul trebuie să
rămână îmbrăcat și să aducă un prosop sau, pentru femeile
pretențioase, o elegantă eșarfă de mătase pentru fiecare scaun.
Managerul restaurantului, un nudist convins, a acoperit ferestrele
pentru a asigura o masă strict privată.
restaurant-nud

3. Un indian din Ahmedabad a deschis un restaurant-cafenea pe locul unui
cimitir musulman vechi. Nu s-a obosit să strămute mormintele, ci a
ales să păstreze sicriele și să pună mese în jurul lor.
Aproximativ o duzină de morminte se află în interiorul restaurantului
și au fost protejate cu grilaje de fier. În mod deloc ironic localul a
fost numit “restaurantul norocos”, devenind popular pentru tineri
și bătrâni. În fiecare dimineață, când obloanele ale
restaurantului sunt trase, chelnerii petrec ceva timp cu ștergerea
pietrelor funerare și decorarea lor cu flori proaspete, aducând
împreună cu clienții un omagiu pentru cei morți.

restaurant-cu-sicrie

restaurant-cu-sicrie


4. Eenmaal este un restaurant în Amsterdam, ca oricare altul, dar un
lucru este total diferit: veți găsi aici doar mese pentru o singură
persoană. La intrare nu va fi nevoie să specificați: o masă pentru o
persoană, vă rog! Eenmaal este un experiment interesant pentru cei
care merg singuri la cină, precum și o atrăgătoare oportunitate
pentru cei care mănâncă de multe ori numai la restaurant.
Proprietarul speră să elimine un tabu, acela de a refuza să mănânci
singur.
restaurant-singur

restaurant-singur

5. În nordul statului New York există un bistrou exclusivist.
Proprietarul, care este și bucătar, folosește pentru meniuri numai
ingrediente (inclusiv făina) pe care le cultivă în grădina
personală. Sala de mese este deschisă doar seara și poate găzdui
până la douăzeci de persoane, care trebuie să ajungă la o oră
prestabilită. Costul unei cine este de peste 200 de dolari, inclusiv
vin, dar prețul așteptării este mult mai mare, deoarece sunt făcute
rezervări pentru circa cinci ani.

restaurant-exclusivist

restaurant-exclusivist

6. Restaurantul Muru – “firimituri” în finlandeză – a
câștigat titlul gastronomic în Finlanda la numai doi ani după ce a
fost deschis. Deschis într-o veche galerie de mină, la 380 de metri
sub pământ, restaurantul oferă, într-o atmosferă cu lumini albastre
care aruncă umbre stranii pe tavan și pereți, o bucătărie
rafinată. O masă cu patru feluri, plus băuturi și transport în
mină costă 128 €, dar toată lumea pare fericită să plătească
această sumă pentru o experiență unică.

Restaurant

Restaurant

7. Situat în vechea clădire a Băncii Naționale din Denver, acest
restaurant are mese din lemn de cireș, odată folosite de clienții
băncii pentru a vizualiza casetele de valori. Puteți experimenta, de
fapt, un lucru inedit, servirea mesei în interiorul vechiului seif al
băncii, care are peste 100 de ani. Nici turul prin crama situată la 35
de metri sub pământ nu este un lucru de neglijat.

restaurant-seif

restaurant-seif

8. Situat în orașul Taichung, din Taiwan, restaurantul din carton este
un local unic, în care aproape totul este din carton. Cu excepția
produselor alimentare, a chelnerilor și a unora dintre tacâmuri, tot
în interiorul acestui local este realizat din carton și hârtie, de la
mobilier (mese și scaune) la decorațiunile interioare și de la
băuturi în cutii de carton la farfurii, oale și boluri din carton.
Ceea ce e grozav la acest loc este potențialul aproape total de
reciclare.

restaurant-din-carton

restaurant-din-carton

9. V-ar place să luați masa într-o peșteră? Restaurantul Ali
Barbour Cave, adică peștera lui Ali Baba, situat pe o plajă la sud de
Mombasa (Kenya), este locul care oferă o astfel de posibilitate. Aceste
peșteri s-au format în calcar cu corali cu peste o jumătate de
milioane de ani în urmă și au fost modificate treptat sub acțiunea
mareelor. Intrarea în complexul rupestru are un bar, numit sugestiv
“40 de hoți”, iar apoi se pătrunde în două peșteri înțesate
cu mese mici. Bucătăria de aici pune accentul pe fructe de mare, iar
priveliștea unui cer înstelat african este magnifică.

restaurant pestera articol

restaurant pestera articol

10. Solo per due – adică “doar pentru doi” – este cel mai mic
restaurant din lume. Se afla în Italia și are o singură masă, cu
două locuri. Doar două persoane sunt servite pe seară la acest
neobișnuit restaurant. Când se servește masa, luminile devin difuze,
creând o atmosferă romantică, chiar magică. Chelnerul poate fi
chemat ori de câte ori doriți, cu un clopoțel de argint. Mulți
dintre oaspeți au spus că au simt că s-au întors în timp.

restaurant-pentru-doi

restaurant-pentru-doi

11. Primul restaurant subacvatic din lume, a fost construit la Hilton
Maldives Resort & Spa în aprilie 2007 și a fost denumit sugestiv
“perla”. Restaurantul se află la cinci metri sub apele Oceanului
Indian, fiind înconjurat de un recif de corali vibrant și oferă
consumatorilor o vedere panoramică subacvatică de 270 de grade.

restaurant subacvatic

restaurant subacvatic

12. Primul restaurant fără lumină s-a deschis oficial în anul 2006,
la Beijing și are interiorul vopsit complet negru. Clienții sunt
întâmpinați la intrare într-un hol luminat și apoi escortați de
chelneri, care poartă ochelari de vedere speciali, de noapte, în sala
de mese scufundată în întuneric, la locurile rezervate. Lanternele,
brichetele, telefoanele mobile și chiar ceasurile fosforescente sunt
interzise cu desăvârșire. Servirea mesei se face fără a vedea
nimic, astfel simțurile fiind stimulate către o alertă maximă. Se
pare că mâncarea va avea un gust deosebit, ca niciodată. Dacă v-ați
pus o întrebare cu privire la grupurile sanitare, toate sunt luminate.

restaurant-in-intuneric

restaurant-in-intuneric

Categorii:   Locatii, Mancaruri

Comentarii